«Latvijas balzamam» aizvadītais gads bijis ļoti labs; mērķus izdevies sasniegt

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 5 mēnešiem.

Latvijas lielākajam alkohola ražotājam "Latvijas balzams" aizvadītais gads bijis ļoti labs, un kompānijai izvirzītos mērķus ir izdevies sasniegt, pastāstīja uzņēmuma ģenerāldirektors Guntis Āboltiņš-Āboliņš.

"Deviņu mēnešu rezultāti ir bijuši labi – esam kāpinājuši savus finanšu rādītājus, un tas dod pamatu runāt par to, ka kopumā šo gadu vērtēju kā ļoti labu un uzņēmumam izdevies realizēt gada sākumā izvirzītos mērķus," sacīja Āboltiņš-Āboliņš, piebilstot, ka sniegt šā gada apgrozījuma un peļņas prognozes pagaidām ir pāragri, jo decembris ir gada izšķirošais mēnesis alkoholisko dzērienu sektorā.

Pēc viņa teiktā, uzņēmuma apgrozījuma un peļņas kāpums 2013.gada deviņos mēnešos nav nejaušība, bet mērķtiecīga darba rezultāts. Kā viens no būtiskākajiem uzņēmuma sasniegumiem ir vērtējama "Latvijas balzama" eksporta stratēģija, koncentrējoties uz pelnošākajiem un lielākajiem tirgiem kā, piemēram, Krievija un Ukraina, kur beznodokļu tirdzniecības jeb "duty free" zona.

Tāpat uzņēmums arī mainījis stratēģisko partneri Krievijā. "Esam būtiski pārskatījuši savu sadarbību ar virkni partneru eksporta tirgos, tostarp nomainījuši savu stratēģisko partneri lielākajā no tirgiem - Krievijā. Veikt šādu pasākumu kopumu - tas ir ārkārtīgi liels un svarīgs uzdevums, kas paveikts godam. Tas rada ļoti labu bāzi nākamajam gadam," uzsvēra Āboltiņš-Āboliņš.

Viņš piebilda, ka šogad uzņēmums ir sācis pārdot produkciju arī Ķīnā un Izraēlā, kuros vērojams potenciāls kvalitatīvi augt.

Jau vēstīts, ka "Latvijas balzams" apgrozījums šā gada deviņos mēnešos bija 50,356 miljoni latu, kas ir par 0,1% vairāk nekā gadu iepriekš šajā laika posmā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 2,6% -  līdz 2,606 miljoniem latu.

"Latvijas balzams" ir dibināts 1900.gadā un ir lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijā. Uzņēmums kopumā ražo vairāk nekā 100 dažādu nosaukumu dzērienu. "Latvijas balzama" lielākais akcionārs ir "SPI Regional Business Unit BV", kam pieder 89,53% akciju. Kompānijas akcijas kotē Rīgas biržas "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti