«Impulss» – atbalsts Daugavpils jaunajiem uzņēmējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 1 mēneša.

Grantu jeb atbalsta programma Daugavpils jaunajiem uzņēmējiem -  tiem, kas  darbojas ne vairāk par diviem gadiem, spēj piedāvāt inovatīvas biznesa idejas un radīt pilsētā jaunas darba vietas. Kopējais pieejamais finansējuma apjoms jaunajiem uzņēmējiem ir 57 000 eiro, un viens uzņēmums var pretendēt uz 7 tūkstošiem eiro.

Idejas, ko piedāvā un vēlāk realizē šo grantu saņēmēji, kā liecina pērnā gada pieredze, ir visdažādākas, sākot no gultas veļas šūšanas un  beidzot  ar elektronisko plašu vai 3D programmas un drukāšanas aparātu ražošanu, kas der profesionālās televīzijas signālu darbībai.

„Impulss” ir jauna  programma Daugavpils uzņēmējiem, pērn radusies pašvaldības un  „Swedbank” sadarbības rezultātā, kas jau pērn, kā saka  „Swedbank” valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, devusi savu artavu. Tam piemērs ir Daugavpils jaunais uzņēmums “Stream Labs” ar  jaunu pasaules mēroga produktu, atzīst uzņēmuma pārstāvis Pāvels Stepanovs:

„Konkrēti šis  projekts bija vērsts uz jaunas programmatūras izveidi, ko izmanto mūsu klienti - televīzijas studijas, pavadoņu  un kabeļoperatori. Mūsu jaunā programma ļauj tiem darboties paviam citā režīmā - nevis datu pārraidē pa radio viļņiem vai izmantojot pavadoņus, bet  caur internetu. Jaunā programma formātu   HD SDI  pārveido uz IP,  šī programma  kļūst populāra un uzņem jaunus apgriezienus un paver jaunas perspektīvas. Un tieši šis „Impulss” programmas atbalsts mums kā jaunam uzņēmumam ļāva pēc iespējas ātrāk iekļauties šajā tirgū, jo tehnoloģijas attīstās ļoti ātri un mēs varējām ar savu ideju nepaspēt.”

Šobrīd šī uzņēmuma klienti ir divi Latvijas uzņēmumi, kas tālāk Daugavpilī radīto produktu pārdod lielām ārvalstu kompānijām. Bet, piemēram, Daugavpils šūšanas uzņemums „Elitera” caur šo granta  atbalstu spēja iegādāties jaunu tehniku un radīt jaunu piedāvājumu tirgū, stāsta uzņēmuma pārstāve Sņežana Artemjeva:

„Izšūšanas pakalpojumi ir ļoti pieprasīti, mums iespējams veikalā pasūtīt individuālo izšuvumu gan uz mūsu izstrādājumiem, gan uz sava materiāla. Esošā iekārta neļāva apmierināt pieprasījumu. Ar jauno iekārtu plānojam apmierināt vairāk pasūtījumu, radīsim tipveida izstrādājumus ar izšuvumiem, varēsim padarīt mūsu produkciju ekskluzīvāku.”

Kopsummā Daugavpils jaunie uzņēmēji saņem 57 000 iero, no kuriem 80% sedz pilsētas dome, bet 20% - „Swedbank”, to pozicionējot kā sabiedrības labā īstenotu mērķi.

„Tas ir saistits ar mūsu ieguldījumu sabiedrības attīstībā, jo mēs tiešā veidā jaunos uzņēmējus finansēt nevaram. Bet mēs uzskatām, ka tā ir ļoti vajadzīga lieta Latvijas ekonomikai un šadā veidā dodam savu atbalstu Daugavpils ekonomikas attīstībai,” saka „Swedbank” pārstāvis  Māris Mančinskis

Atbalstu var saņemt jaunie Daugavpils mikrouzņēmumi savu ideju īstenošanai un jaunu darba vietu radīšanai, tie ir galvenie kritērija šī granta saņemšanai, atzīst Daugavpils domes Attīstības departamenta pārstāvis Vladimirs Nadeždins.

Jaunie uzņēmēji konkursā pieteikumus var iesniegt līdz šī gada 31.jūlijam. Atbalsta ieguvēji būs zināmi oktobrī, bet grantu apguves laiks noteikts līdz pat 12 mēnešiem pēc līguma noslēgšanas ar pašvaldību.
 

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti