FKTK soda «Rīgas kuģu būvētavu» un «Grindeks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) piemērojusi naudassodus AS "Rīgas kuģu būvētava" un AS "Grindeks" par Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumiem saistībā gada pārskatu un finanšu informāciju, informēja FKTK.

Akciju sabiedrībai "Rīgas kuģu būvētava" piemērota 5 000 eiro soda naudu, jo kapitālsabiedrība likumā noteiktajā termiņā un kārtībā neizplatīja 2017. gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu, finanšu informāciju par 2018. gada pirmajiem trim pārskata gada mēnešiem, kā arī starpperiodu pārskatu par 2018. gada pirmajiem sešiem pārskata gada mēnešiem.

Savukārt AS "Grindeks" noteiktais sods ir 10 000 eiro. Tas saistīts kapitālsabiedrības likumā noteiktajā termiņā un kārtībā neizplatīto 2017. gada pārskatu kopā ar zvērināta revidenta ziņojumu.

AS "Grindeks" paziņojumā medijiem informēja, ka uzņēmums “objektīvu apstākļu dēļ nevar piekrist [FKTK lēmumam] un izmantos savas likumā noteiktās tiesības tā pārsūdzēšanai, jo 2017. gada pārskata publicēšanas termiņa pārsniegšana par piecām dienām notikusi ne AS "Grindeks" vainas dēļ, par ko FKTK un “NASDAQ Riga, AS” tika vairākkārtīgi rakstveidā informētas”.

KONTEKSTS:

"Rīgas kuģu būvētavas" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 12,853 miljoni eiro, kas ir par 38,1% mazāk nekā 2016.gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 308 216 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Kompānijas revidenta atzinums par 2017.gada pārskatu ir ar iebildēm, liecina aģentūras LETA arhīvs.

Iepriekš tiesā vairākas reizes tika prasīts atzīt "Rīgas kuģu būvētavu" par maksātnespējīgu, taču tiesvedības lietās izbeigtas. Šogad maijā kompānija iesniedza tiesai tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu un tika ierosināta kompānijas tiesiskās aizsardzības procesa lieta.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka "Grindeks" apgrozījums 2017.gadā bija 91,736 miljoni eiro, kas ir par 28,7% vairāk nekā 2016.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga 2,8 reizes, sasniedzot 11,504 miljonus eiro. Vienlaikus "Grindeks" koncerna apgrozījums pērn pieauga par 25,7% - līdz 132,411 miljoniem eiro, bet koncerna bija 9,968 miljoni eiro, kas ir pieaugums 2,2 reizes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti