"Eurostat": Latvijā pērn otrs lielākais eksporta pieaugums ES

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem un 2 mēnešiem.

Latvijā pagājušajā gadā salīdzinājumā ar 2011.gada janvāri–decembri eksports palielinājās par 16%, kas bija otrs lielākais eksporta apmēra pieaugums 27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū, liecina pirmdien publiskotie ES statistikas pārvaldes "Eurostat" dati.

Lielākais eksporta pieaugums pērn, salīdzinot ar 2011.gada 12 mēnešiem, bija Grieķijā (+17%). Nedaudz no Latvijas eksporta pieauguma ziņā atpaliek Lietuva (+14%), kam seko Slovākija (+10%). Igaunijā minētajā laika posmā, tāpat kā Polijā, eksports pieauga par 5%.

Trijās ES valstīs pagājušajā gadā eksports salīdzinājumā ar 2011.gadu samazinājās ‒ Luksemburgā tas kritās par 4%, Maltā ‒ par 2%, bet Rumānijā ‒ par 1%. Savukārt Slovēnijā, Somijā, Ungārijā un Zviedrijā gada izteiksmē eksporta apmērs palika nemainīgs.

Savukārt importa apmērā lielākais kāpums pagājušā gada janvārī–decembrī salīdzinājumā ar 2011.gada divpadsmit mēnešiem reģistrēts Latvijā (+13%), kam seko Lietuva (+10%), kā arī Igaunija, Bulgārija un Lielbritānija (visās valstīs +9%).

Astoņās ES valstīs imports minētajā periodā kritās, un lielākais importa samazinājums bija Kiprā (-9%), Itālijā (-6%) un Portugālē (-5%), kā arī Spānijā (-4%).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti