Dīzeļvilcienu iepirkumā piedāvājumus gaida no trīs pretendentiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem un 9 mēnešiem.

AS “Pasažieru vilciens” iepirkuma komisija, izvērtējot dīzeļvilcienu piegādes iepirkumam iesniegtos kandidātu pieteikumus, ir secinājusi, ka trīs no pieciem kandidātiem atbilst visiem nolikumā noteiktajiem atlases kritērijiem un tiek uzaicināti iesniegt savus piedāvājumus sarunu procedūras otrajā kārtā, informēja uzņēmums.

Kopumā interesi piedalīties astoņu jaunu dīzeļvilcienu piegādes iepirkumā izteica pieci kandidāti, bet

par atbilstošiem kritērijiem ir atzīti trīs ražotāji: “Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles”, “Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz” un “Stadler Polska Sp.”.

Šie trīs kandidāti, kuru pieteikumi atzīti par atbilstošiem, saņems uzaicinājumu, kas ietvers arī tehnisko specifikāciju. Tas pavērs iespēju izstrādāt un iesniegt savus piedāvājumus sarunu procedūras otrajā kārtā.

Savukārt no saņemtajiem piedāvājumiem atbilstoši nolikumā noteiktajām prasībām tiks izvēlēts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums.

Vilcienu iepirkuma realizēšanai AS “Pasažieru vilciens” ir izvēlējusies sarunu procedūras metodi, skaidrojot, ka tas dod iespēju pasūtītājam izvirzīt iespējami labākos iepirkuma nosacījumus un iegādāties preci par ekonomiski izdevīgāko cenu. AS “Pasažieru vilciens” plāno iepirkuma līgumu noslēgt līdz 2020. gada 31. decembrim.

KONTEKSTS:

Iepirkumu par astoņu jaunu dīzeļvilcienu piegādi “Pasažieru vilciens” izsludināja šogad maijā. Pieteikumu iesniegšanas termiņu nācās pagarināt līdz 19. jūnijam. AS “Pasažieru vilciens” plāno iepirkuma līgumu noslēgt līdz 2020. gada 31. decembrim.

Jauni dīzeļvilcieni “Pasažieru vilcienam” nepieciešami, lai pēc iespējas drīzāk aizstātu šobrīd uzņēmuma rīcībā esošos DR1A modeļa vilcienus ar ASV sankciju sarakstā iekļautā PAO “Zvezda” dzinējiem.

Pašlaik Latvijai ir 22 dīzeļvilcieni. Pasažieru dīzeļvilcieni kursē  Valmieras, Rēzeknes, Liepājas un Daugavpils virzienā.

Pirms vairākiem gadiem 22 miljonus eiro vērtajā projektā modernizēja dīzeļvilcienu sastāvu. Taču modernizētajos dīzeļvilcienos tika atklātas tehniskas problēmas. Turklāt par dīzeļvilcienu modernizāciju ierosināts kriminālprocess.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti