Panorāma

Jaunas vadlīnijas pirmsskolas izglītībai

Panorāma

Valters Frīdenbergs atgriežas LTV ēterā

Ministri iesniedz amatpersonu ienākumu deklarācijas

Deklarācijas: kā pērn pelnīja premjers, finanšu, ekonomikas, aizsardzības un ārlietu ministri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valsts ieņēmumu dienests (VID) apkopojis ikgadējās valsts amatpersonu deklarācijas, ļaujot daudz vairāk ielūkoties, cik daudz pelna un kā dzīvo politiķi. Premjera, ekonomikas, finanšu, aizsardzības un ārlietu ministru deklarācijas liecina, ka viņu algas pērn pieaugušas, dažiem bija arī citi ienākumi.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība) pērn algā  nopelnījis par teju trim procentiem vairāk nekā gadu iepriekš. Līdztekus vēl vairāk nekā 10 000 eiro ieguvis, pārdodot automašīnu. Šī nauda gan tikusi ieguldīta jauna – pērnā gada “Mitsubishi Outlander” iegādē. Tāpat premjeram pieder nekustamie īpašumi Jērcēnu pagastā.

Par 4% pērn alga pieaugusi arī premjera biedram un ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam (“Vienotība”). Īpašumā ir arī vairāk nekā pusmiljona eiro vērts vērtspapīru portfelis. Aizdevumos Ašeradens aizvien uzrāda 9074 eiro, bet bankā uzkrājis nedaudz vairāk nekā 4,5 tūkstošus eiro, kas ir četrreiz mazāk nekā pērn. Ministrs izpircis līdz šim lietoto mašīnu “Citroen”. Vēl viņam pieder Krievijā ražotais apvidus auto UAZ.

Par vairāk nekā 11% pērn alga pieaugusi finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS). Papildus no  Rīgas šaha federācijas gūti vēl 190 eiro. Finanšu ministrei aizvadītajā gadā par nepilniem 5% izdevies mazināt savas parādsaistības, bet bezskaidros naudas uzkrājumus izdevies palielināt teju par trešdaļu. Ministrei pieder vieglā mašīna “Mitsubishi Colt” un dzīvoklis Ventspilī.

Alga par 3,6% augusi arī aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim (ZZS), savukārt kā atvaļināta militārpersona viņš pensijā saņēmis vēl teju 7000 eiro. Pērn Bergmanim par 63,5% palielinājušies bezskaidras naudas uzkrājumi. Viņam pieder divas automašīnas – “Toyota Corolla” un “Chrysler”, kā arī divi dzīvokļi Rīgā un zemes gabali Klintaines un Dāviņu pagastos.

Nedaudz vairāk par 2% alga palielinājusies arī ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (“Vienotība”). Viņam arī lielākās komandējuma naudas -  teju 5200 eiro. Banku kontos Rinkēvičs uzkrājis vairāk nekā 310 000 eiro. Atšķirībā no citiem ministriem, viņam nepieder nedz auto, nedz nekustamie īpašumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti