Daugavpilī taps jauns industriālais parks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 3 mēnešiem.

Baltijā lielākais pievadķēžu ražotājs „Ditton pievadķēžu rūpnīca”  sācis īstenot projektu, kas ļaus pusi no 60 tūkstoš kvadrātmetru plašās cehu teritorijas modernizēt un pielāgot jaunām ražotnēm, izveidojot  jaunu biznesa industriālo parku.

Tā būs iespēja attīstīt jaunas ražotnes un radīt jaunas darba vietas, pārliecināti projekta īstenotāji.

Tehnoloģiskais ķēžu ražošanas process  no metāla plāksnes līdz ķēdei rit savu ikdienas gaitu, bet paralēli, kā izrāda uzņēmuma projektu vadītājs Māris Kursītis, to, ko pašu spēkiem plašajās uzņēmuma telpās nav iespējams apgūt, uzņēmums iecerējis renovēt un iznomāt, apgūstot Eiropas fondu līdzekļus un ieguldot savu finansējumu.

„Ditton pievadķēžu rūpnīca” nodarbina šobrīd ap trijiem simtiem  strādājošo, viss saražotais 99% ir eksporta prece, puse iet uz austrumu - Krievijas pusi, bet nestabilā politiskā situācija liek meklēt jaunus veidus, kā uzņēmumam izdzīvot, stāsta Māris Kursītis.

Modernizācijas projekts kopsummā izmaksā aptuveni trīs miljonus eiro, puse ir pašu līdzekļi, un tas ir ieguldījums biznesa attīstībai pilsētā, jaunām iespējām ražotājiem, uzsver Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Interese par jaunajām iespējām biznesā jau ir, tie ir ražojoši uzņēmumino dažādām valstīm, stāsta Māris Kursītis.

Biznesa industriālais parks Daugavpils pievadķēžu rūpnīcas teritorijā durvis ražotājiem un cehu nomniekiem vērs jau pēc dažiem mēnešiem, šobrīd rit telpu remonts un saziņa ar potenciālajiem nomniekiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti