«Bloomberg»: «airBaltic» nopirktās lidmašīnas Parīzes aviošovā citus klientus nesaista

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Biznesa ziņu aģentūra "Bloomberg" Kanādas lidmašīnu ražotāja "Bombardier" veikumu Parīzē notiekošajā aviošovā atzinusi par lielāko vilšanos, jo kompānijai nav izdevies iegūt nevienu pasūtījumu savai jaunajai pasažieru lidmašīnai "CSeries".

2012.gada 20.decembrī Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" noslēdza sākotnējo pasūtījuma līgumu ar "Bombardier" par desmit "CSeries 300" lidmašīnu iegādi ar iespēju iegādāties vēl desmit lidmašīnas. Savukārt 2014.gada jūlijā Farnboro Starptautiskajā aviācijas izstādē "airBaltic" izziņoja vēl trīs lidmašīnu iegādi. Plānots, ka "airBaltic" pirmo lidmašīnu saņems 2016.gada septembrī.

Šonedēļ 51.Parīzes aviošova laikā satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V) piedalījās "Bombardier CSeries" lidmašīnas prezentācijas pasākumos, kā arī tikās ar "Bombardier" holdinga valdes priekšsēdētāju Pjēru Buduēnu, informē Satiksmes ministrija. Pasaulē vecākā aviošova gaitā Matīss noskatījās jaunā CS300 modeļa lidmašīnas paraugdemonstrējumus. Pēc lidojuma "Bombardier" pārstāvji iepazīstināja Matīsu ar "CSeries" lidmašīnas salona konfigurāciju, galvenajiem pasažieru ērtības parametriem un lidmašīnas tehniskajiem rādītājiem, kā arī iepazīstināja ar lidmašīnas kapteini latviešu izcelsmes lidotāju izmēģinātāju Andri Litavniku.

"Bombardier" pērn strādāja ar 1,2 miljardu ASV dolāru (1,06 miljardu eiro) zaudējumiem, kas galvenokārt skaidrojami ar kavējumiem "CSeries" pasažieru lidmašīnu programmā, restrukturizācijas plāniem un lēmumu pārtraukt biznesa lidmašīnu "Learjet 85" ražošanu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti