Rīta Panorāma

Iespēja noskatīties Alvja Hermaņa izrādi "Tēvi", kas uzvesta Vīnes Burgteātrī.

Rīta Panorāma

Zirga gada loma Latvijas vēsturē

Kācūku mēra gadījumi ietekmēs Latvijas gaļas ražotājus?

Asociācija: Āfrikas cūku mēra dēļ cūkgaļas cenas varētu kristies par 10%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 3 mēnešiem.

Āfrikas cūku mēra izplatības dēļ Eiropas Savienībā (ES) par 10% varētu kristies cūkgaļas cena, tā intervijā Latvijas Televīzijai prognozēja Latvijas Gaļas ražotāju un pārstrādātāju asociācijas valdes priekšsēdētājs, „Rēzeknes gaļas kombināta” padomes priekšsēdētājs Guntis Piteronoks.

Patērētāji gan cenas kritumu nejutīs, savukārt gaļas ražotājiem un pārstrādātājiem tas būs jūtams, jo graudu cenas nemainīsies, bet saražoto cūkgaļu varēs pārdot lētāk. Līdz ar to peļņa cūkaudzētājiem būs zema vai tuvu nullei.

Jau ziņots, ka divām Lietuvas dienvidos kritušām mežacūkām atklāts Āfrikas cūku mēris. Lietuvas Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs prognozē, ka slimības atklāšana ietekmēs Lietuvas cūkgaļas eksportu, un visgrūtāk šajā jautājumā būs vienoties ar Krieviju. 

Āfrikas cūku mēris ir ļoti lipīga vīrusa izraisīta saslimšana, kas cūku turētājiem rada lielus ekonomiskos zaudējumus, jo dzīvnieku novietnē, kur tā konstatēta, ir jānokauj viss ganāmpulks. Cilvēkiem Āfrikas cūku mēris nav bīstams.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti