Rīta Panorāma

Projekts "Mare Balticum"

Rīta Panorāma

Kā izveidot pēc iespējas neuzminamākas paroles

Intervija ar Rīgas vicemēru Andri Ameriku

Ameriks neizslēdz Rīgas sabiedriskā transporta biļešu cenu kāpumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 5 mēnešiem.

Nevar izslēgt, ka nākamgad biļetes sabiedriskajā transportā Rīgā varētu kļūt dārgākas, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta panorāma” sacīja Rīgas vicemērs Andris Ameriks ("Gods kalpot Rīgai!"). Viņš gan piebilda, ka cenu kāpums būs atkarīgs no valsts budžeta.

Nākamā gada budžets Rīgas pašvaldībai izskatās smags, jo plānotā iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazinājuma dēļ par vienu procentpunktu saruks Rīgas ieņēmumi par 19 miljoniem eiro, norādīja vicemērs. Pašvaldība plāno pieņemt budžetu vien 27.janvārī, lai līdz tam tiktu skaidrībā ar nākamā gada investīciju projektiem un sabiedriskā transporta finansēšanu.

Līdz galvaspilsētas budžeta pieņemšanai arī plānots pārrunāt ar valdību jautājumu saistībā ar sabiedrisko transportu Rīgā. Kā pauda Ameriks, nevar izslēgt, ka biļetes kļūs dārgākas, tomēr tas būšot atkarīgs arī no valsts budžeta.

"Izslēgt to nevar, bet šobrīd es nevaru pateikt, vai tas notiks. Tas būs atkarīgs no valsts budžeta - ja mēs atrodam veidu, kā kompensēt nerīdziniekiem biļetes arī turpmāk, tādā gadījumā varam to pašu tarifu atstāt," sacīja Ameriks.

Savukārt premjere Laimdota Straujuma („Vienotība” ) komentējot iespējamās dotācijas „Rīgas satiksmei”, norādīja, ka „cilvēki, bērni dzīvo arī citās pašvaldībās un skolās jāiet arī citās pašvaldībās, un jābrauc ar sabiedrisko transportu, līdz ar to nevaram nostādīt Rīgu kā svarīgāko attiecībā pret citām pašvaldībām”.

Pašlaik lielās pilsētas, tajā skaitā Rīga, pašas dotē savu pārvadātāju zaudējumus un nosaka atlaides iedzīvotāju kategorijām, kas nav iekļautas valsts normatīvos. Pagājušajā gadā «Rīgas satiksme» no 150 miljoniem pasažieru par pilnu samaksu pārvadāja tikai nepilnu trešdaļu. Gandrīz puse jeb 68 miljoni pasažieru Rīgā pārvadāti bez maksas. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti