Žurnāls: Lietuvā divkāršojies miljardieru skaits

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu Lietuvā divkāršojies miljardieru skaits, liecina Lietuvas žurnāla "Top" publicētais jaunākais valsts bagātāko cilvēku saraksts.

Tajā ir trīs jauni miljardieri – kiberdrošības uzņēmuma "Tesonet" līdzdibinātāji Toms Okmans un Eimants Sabaļausks, kā arī koncerna "MG grupe" prezidents Darjus Mockus.

Okmana un Sabaļauska aktīvu vērtība katram ir 1,05 miljardi eiro, bet Mockum – viens miljards eiro, norāda žurnāls.

Uzņēmumam "Tesonet" pieder VPN pakalpojumu sniedzējs "Nord Security", kura vērtība tiek lēsta trīs miljardu ASV dolāru apmērā.

2023. gadā "Nord Security" piesaistīja 100 miljonu dolāru investīcijas no ASV privātā kapitāla fonda "Warburg Pincus".

Savukārt Mockus ir ražošanas, tirdzniecības, nekustamā īpašuma un plašsaziņas līdzekļu grupas "MG grupe" vienīgais īpašnieks.

Tāpat kā pērn, arī šogad Lietuvas miljardieru sarakstā ir aviācijas pakalpojumu grupas "Avia Solutions Group" valdes priekšsēdētājs Ģedimins Žiemelis, investīciju uzņēmuma "Willgrow" (iepriekš – "ME investicija") valdes priekšsēdētājs Mindaugs Raila un koncerna "Vilniaus prekyba" dibinātājs Nerijus Numa.

Holdingā "Vilniaus prekyba" ietilpst mazumtirdzniecības grupa "Maxima grupe", aptieku tīkls "Euroapotheca", būvniecības un mājas preču veikalu tīkls "Ermi Group", kā arī iepirkšanās un izklaides centru apsaimniekotājs "Akropolis Group".

Šo trīs uzņēmēju bagātība šogad pirmo reizi pārsniedza divu miljardu eiro robežu. Saskaņā ar žurnāla "Top" datiem Žiemeļa īpašumu vērtība ir 2,45 miljardi eiro, Railas bagātība tiek vērtēta 2,24 miljardu eiro apmērā, bet Numas – divu miljardu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti