Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

ASV virza ideju par Krievijas aktīvu nodošanu Ukrainai

ntervija ar VID Muitas pārvaldes direktoru Raimondu Zukuli

VID sācis 258 kriminālprocesus par sankciju pret Krieviju un Baltkrieviju pārkāpšanu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) kopš Krievijai un Baltkrievijai piemēroto sankciju ieviešanas par to pārkāpšanu pēdējo divu gadu laikā sācis vairāk nekā 250 kriminālprocesus, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pastāstīja VID Muitas pārvaldes direktors Raimonds Zukuls.

Viņš norādīja, ka kopumā kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā VID ir noraidījis preču importu vai eksportu vairāk nekā 5000 gadījumu. No tiem vairāk nekā 250 gadījumos uzsākts kriminālprocess.

Pagājušajā gadā sākti 144 kriminālprocesi, bet 2022. gadā – 114.

Zukuls pastāstīja, ka vairumā gadījumu apturēti centieni uz Krieviju vai Baltkrieviju pārvest elektropreces, dažādas automašīnu rezerves daļas un luksusa preces, savukārt no sankcionētajām valstīm Latvijas muitā lielākoties aizturēti koka izstrādājumi, kurināmais, lopbarība un metāla izstrādājumi.

Zukuls minēja, ka saplāksni Latvijā cenšas ievest, norādot citu izcelsmes valsti, piemēram, Kazahstānu. Krāpnieki mēdz arī mainīt preču kodus, vienu preci uzdodot par citu. Tikmēr luksusa precēm tiek mainīta tās vērtība. 

Tikmēr kontrabandas preču pārvadājumos ir vērojams kritums, tomēr joprojām lielākā daļa kontrabandas cigarešu tiek atrastas dzelzceļa pārvadājumos uz robežas ar Baltkrieviju. 

Zukuls sacīja, ka muitas darbinieki jau "janvārī uzkrājuši pieredzi", aizturot dažādu preču kontrabandu, tostarp kukurūzas graudus, piena maisījumus. "Vakar viens šoferis sev guļvietu bija izlicis no cigarešu blokiem," sacīja Zukuls, norādot, ka peļņa no kontrabandas šobrīd jau pielīdzināma peļņai no narkotikām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti