Rīta Panorāma

Aptauja: Nīderlandes vēlēšanās uzvar radikālā "Brīvības partija"

Rīta Panorāma

Labklājības ministrija uzsāk kampaņu "Vardarbībai patīk klusums. Neklusē!"

Intervija ar LTRK prezidentu Aigaru Rostovski

Rostovskis aicina Latvijā pievērsties privātām investīcijām, nevis ES naudas pārdalei

Eiropas Savienības (ES) naudas apguve nav tā, kas liktu ekonomikai attīstīties pilnvērtīgi, tāpēc Latvijā būtu jāpievēršas privātu investīciju piesaistei, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis.

Iepriekšējos 20 gados politikas redzējums Latvijas attīstībai bija orientēts uz budžeta un Eiropas fondu naudas pārdali. Attiecīgi tika kultivēta un realizēta tāda pārdales ekonomika. Bija doma, ka ar Eiropas fondu naudu varēs ekonomiku pilnvērtīgi attīstīt. Tas nestrādā, un mēs joprojām esam viena no nabadzīgākajām Eiropas valstīm, sacīja Rostovskis.

Taču ar Eiropas naudas investēšanu nesokas pietiekami labi. LTRK delegācijai viesojoties Eiropas Uzņēmumu parlamentā Briselē, uzņēmēju organizācija saņēmusi signālu, ka "institucionālā mazspēja apdraud Latvijas drošību". Tas ir signāls Latvijas politiķiem un ierēdņiem, pauda Rostovskis.

LTRK vadītājs arī aicināja Latvijā pievērsties privātām investīcijām. "Eiropas naudas apguve jeb investēšana prasa citas kvalifikācijas – pareizi aizpildīt dokumentus, birokrātisku ņemšanos. Tur arī mazspēja. Bet, lai nāktu iekšā privātās investīcijas, tur vajadzīgas pilnīgi citas lietas. Tur vajadzīgs, lai tas var notikt ātri, lai investoriem būtu ērti," sacīja Rostovskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti