Konkurences uzraugi uziet ceļu būves karteli; sodi – 4,4 miljoni eiro

Konkurences padome (KP) konstatējusi ceļu būves karteli, par ko sodos piemēroja vairāk nekā 4,4 miljonus eiro, informēja KP.

Konkurences padome, pamatojoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sniegto informāciju un izpētes laikā papildus gūtajiem pierādījumiem, konstatēja likumā noteikto aizlieguma pārkāpumu ceļu būves uzņēmumu darbībās.

Proti, Konkurences likuma 11. panta pirmā daļa liedz tādas vienošanās, kuru mērķis vai sekas ir konkurences kavēšana, ierobežošana vai deformēšana Latvijas teritorijā. Līdzīgu liegumu paredz Līguma par Eiropas Savienības darbību 101. panta 1. punkts.

Kopā piemēroti naudas sodi vairāk nekā 4,4 miljonu eiro apmērā.

To, cik un kādi uzņēmumi ir iesaistīti karteļa lietā, iestāde pagaidām neatklāj, solot plašāku informāciju sniegt trešdien, 14. jūnijā.

Trešdien par šo lietu preses konferencē informēs KP priekšsēdētājs Juris Gaiķis un KP Aizliegtu vienošanos departamenta direktore Ieva Šmite.

KONTEKSTS:

2021.gadā mediji vēstīja par Konkurences padomes aizdomām par konkursu sarunāšanu lielāko ceļu būvju spēlētāju vidū. Tolaik notikušas kratīšanas pie pieciem uzņēmumiem – "A.C.B." uzņēmumu grupā ietilpstošajā AS "A.C.B", SIA "Binders", AS "Ceļu pārvalde", SIA "Strabag" un SIA "Saldus ceļinieks".

Tiesas lēmumā par kratīšanu paskaidrots, ka ceļu būvnieki, iespējams, apmainījušies ar komerciāli sensitīvu informāciju un vienojušies par dalības nosacījumiem "Latvijas Valsts ceļu" un Rīgas domes Satiksmes departamenta rīkotajos konkursos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti