«airBaltic» pērn pārvadājis par 36% vairāk pasažieru – tuvu 4,5 miljoniem

Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" 2023. gadā pārvadāja aptuveni 4,5 miljonus pasažieru, kas ir par 36% vairāk nekā 2022. gadā, liecina aviokompānijas apkopotie sākotnējie dati.

Pēdējo 12 mēnešu laikā lidsabiedrība veica vairāk nekā 44 tūkstošus lidojumu – par 18% vairāk nekā gadu iepriekš.

"airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss atzīmēja, ka kopumā 2023. gads bijis nozīmīgu sasniegumu gads. Pirmkārt, kompānija paplašināja savu maršrutu tīklu, piedāvājot tiešos lidojumus vairāk nekā 100 maršrutos no bāzēm Rīgā, Viļņā, Tallinā, Tamperē un tagad sezonāli arī no Grankanārijas.

"Otrkārt, stabili palielinājās pasažieru skaits, pietuvojoties 4,5 miljoniem. Mūsu ambīcijas lidsabiedrībā "airBaltic" sniedzas tālāk par Baltijas valstu savienošanu ar pasauli, jo mūsu mērķis ir arī nepārtraukti uzlabot pakalpojumu kvalitāti un sniegt būtisku ieguldījumu ekonomikā. Pagājušā gada sasniegumi atspoguļo mūsu nemitīgo apņemšanos sasniegt šos mērķus," teica Gauss.

Runājot par 2024. gadu, Gauss norādīja, ka "airBaltic" visu uzmanību velta tam, lai īstenotu iecerēto uzņēmuma akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO).

"Tādējādi mēs esam apņēmības pilni sasniegt vēl labākus rezultātus un vēl vairāk nostiprināt "airBaltic" kā vadošo lidsabiedrību un zīmolu Baltijā," pauda "airBaltic" izpilddirektors.  

Turklāt 2023. gada decembrī "airBaltic" pārvadāja 339 300 pasažierus, kas ir par 18% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pirms gada. Ziemas sezonā, kad pieprasījums tradicionāli samazinās, joprojām ir novērojami stabili pārvadāto pasažieru rādītāji viena mēneša laikā. Kā rāda sākotnējie dati, decembrī "airBaltic" veica 3600 lidojumus, kas ir par 14% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

KONTEKSTS:

"airBaltic" koncerna apgrozījums 2022. gadā bija 500,17 miljoni eiro, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā 2021. gadā, bet kompānijas zaudējumi samazinājās 2,5 reizes – līdz 54,219 miljoniem eiro.

Savukārt 2023. gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, "airBaltic" koncerna apgrozījums palielinājās par 40,8%, sasniedzot 510,632 miljonus eiro. "airBaltic" šogad deviņos mēnešos strādājis ar 9,122 miljonu eiro peļņu pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Latvijas valstij pieder 97,97% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" – 2,03%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti