Siliņa: Biržā kotēs mazāko daļu akciju lielai daļai valsts uzņēmumu

Biržā plānots kotēt mazāko daļu akciju lielai daļai valsts uzņēmumu, trešdien Latvijas Bankas rīkotajā Latvijas kapitāla tirgus forumā "Jaudīgi uzņēmumi – spējīgāka valsts" sacīja Ministru prezidente Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība" (JV)).

Premjere norādīja, ka no valdības puses ir jāizmanto iespēja, ka koalīcijā ir panākta vienošanās attīstīt kapitāla tirgu, kas dotu iespēju Latvijai kļūt par spēcīgāku valsti. "Valdības vēlme kotēt valsts uzņēmumus biržā būtu skābeklis ekonomikai," sacīja Siliņa. 

Tāpat premjere norādīja, ka ir jāveic arī izmaiņas valsts uzņēmumu pārvaldībā, vairāk to uzticot profesionāļiem.

Savukārt finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) sacīja, ka pilnīgi noteikti pirmais biržā kotētais valsts uzņēmums būs  Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic". 

Tāpat Ašeradens norādīja, ka biržā jākotē tie valsts uzņēmumi, kuri nav atkarīgi no valsts, bet gan strādā kā pilnvērtīgi tirgus uzņēmumi – "Tet", "Latvijas Mobilais telefons". Tāpat Ašeradens norādīja, ka uzņēmums ar labu kapitalizāciju un pievilcīgs ieguldījumu mērķis pensiju fondiem būtu "Augstsprieguma tīkls". 

Ašeradens atzina, ka "diez vai būs kāda jēga ar "Latvenergo" un "Latvijas Valsts mežu" kopuzņēmumu "Latvijas Vēja parki"", tomēr ministra ieskatā "Latvenergo" varētu izveidot, piemēram, zaļās enerģijas meitasuzņēmumu "Latvenergo Green" un kotēt to biržā.

Tāpat, pēc Ašeradena paustā, biržā varētu kotēt "Rīgas ūdeni" un "Rīgas namu pārvaldnieku". Ašeradens arī rosināja diskutēt par "Rīgas ūdens" un "Rīgas siltuma" apvienošanu, pievienot vēl kādu Pierīgas ūdensapgādes vai siltumapgādes uzņēmumu, un veidot vienu lielu biržā kotējamu uzņēmumu.

Ašeradens arī pieļāva, ka varētu diskutēt par "Tet" būvniecības meitasuzņēmumu "Citrus Solutions". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti