Viļņa plāno radīt apstākļus rietumvalstu militārās industrijas uzņēmumu ienākšanai Lietuvā

Lietuvas Ekonomikas un inovāciju ministrija plāno radīt labvēlīgus apstākļus vadošajiem rietumvalstu militārās industrijas uzņēmumiem, lai tie spētu pēc iespējas ātrāk uzsākt ražošanu Lietuvas teritorijā.

Ministrija šī mērķa sasniegšanai ir sagatavojusi vairākus grozījumus Lietuvas likumdošanā un citstarp rosinājusi mazināt birokrātiju militārās rūpniecības objektu būvniecības jomā.

Saskaņā ar ministrijas plāniem paredzēts pieņemt grozījumus investīciju, zemes pārvaldības, telpiskās plānošanas un būvniecības likumdošanā.

Pēc grozījumu pieņemšanas Lietuvas valdība spētu atzīt liela apjoma investīcijas aizsardzības nozarē par valsts drošībai īpaši svarīgām. Saņemot šādu statusu, investori varētu uzsākt ieroču, munīcijas vai citu militāro preču ražošanas rūpnīcu būvniecību, atliekot būvatļauju saņemšanu līdz vēlākam laikam.

Lietuvas valdība paudusi pārliecību, ka, īstenojot valsts aizsardzībai nozīmīgus ražošanas projektus, varētu tikt nodrošinātas ne tikai Lietuvas, bet arī citu Eiropas valstu, tostarp Ukrainas vajadzības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti