Smiļģa muzejā notiks saruna ar režisoriem Elmāru Seņkovu un Valteru Sīli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 7 mēnešiem.

Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) Eduarda Smiļģa teātra muzejā 25.oktobrī plkst. 15 ciklā "Latvijas Nacionālajam teātrim - 95" notiks tikšanās un saruna ar jaunajiem režisoriem Elmāru Seņkovu un Valteru Sīli.

Abi režisori studiju laikā LKA sevi pierādīja dažādu skatuves mākslas institūciju projektos, bet tagad pilnvērtīgi iekļāvušies Latvijas Nacionālā teātra saimē, kurā Valters Sīlis ir iestudējis desmit uzvedumus, bet Elmārs Seņkovs sešas izrādes.

Sarunā piedalīsies arī Latvijas Nacionālā teātra aktrises Lolita Cauka, Zane Jančevska un Madara Botmane, kuras ir iepazinušas abu režisoru radošos rokrakstus un mākslinieciskās izpausmes.

Sarunā, kuru vadīs LKA profesors, Eduarda Smiļģa teātra muzeja vadītājs Jānis Siliņš, tiks runāts arī par izrāžu veidošanas procesu, dažādajām problēmām, kādas rodas, uzsākot darbu tradīcijām un personībām bagātā teātrī.

Kopš 11.oktobra LKA Eduarda Smiļģa teātra muzejs sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri piedāvā pasākumu ciklu "Latvijas Nacionālajam teātrim 95". 8.novembrī notiks pasākums "Teātra zinātniecei Lillijai Dzenei 85", 29.novembrī - "Latvijas Nacionālā teātra pirmsākumi", savukārt 13.decembrī priecēs aktrise Zane Jančevska ar muzikālo programmu "DziesmuDance".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti