Liepājas Leļļu teātris izsludina mākslinieciskā vadītāja un aktiera vakances

PSIA "Liepājas Leļļu teātris" izsludinājis pieteikšanos uz vakanto mākslinieciskā vadītāja vietu, informēja teātrī.

Mākslinieciskā vadītāja galvenie pienākumi iekļauj teātra mākslinieciskās vīzijas veidošanu, repertuāra sastādīšanu sākot no 2024./2025. gada sezonas, aktieru trupas profesionālās izaugsmes plānošanu, ieviešanu un uzraudzību. 

Mākslinieciskā vadītāja alga noteikta, sākot no 1200 eiro, un pretendenti aicināti pieteikt savu kandidatūru līdz 2023. gada 1.oktobrim.

Kā norādīts teātra paziņojumā, līdzšinējā mākslinieciskā vadītāja Liene Gāliņa nodrošinājusi divu teātra sezonu plānojumu un trupas profesionālo izaugsmi, un aktieru profesionālā pilnveide ir viens no nozīmīgākajiem mākslinieciskā vadītāja pienākumiem arī turpmāk.  

Tēatris jaunu, profesionālu un ambiciozu māksliniecisko vadītāju cer piesaistīt pēc iespējas drīz, jo turpmākās sezonas jaunajam vadītājam sola piedāvāt radošos izaicinājumus – Liepāja svinēs pilsētas četrsimtgadi un attīstīs Eiropas Kultūras galvaspilsētas projektus.

"Šie ir nopietni izaicinājumi gan pilsētai, gan teātrim ar atbilstoša mēroga un kvalitātes aktivitātēm tuvākajos gados augt profesionāli, izstrādāt augstvērtīgu teātra māksliniecisko programmu daudzveidīgām mērķauditorijām un paplašināt sadarbības. Savā komandā aicinām pieredzējušu nozares profesionāli, un esam atvērti elastīgiem sadarbības formātiem," skaidroja PSIA "Liepājas Leļļu teātris" valdes locekle Lelde Vīksna.

Mākslinieciskā vadītāja galvenie darba pienākumi ir: 1) veidot Liepājas Leļļu teātra māksliniecisko vīziju un veikt tās uzraudzību, nodrošinot kvalitāti atbilstoši SIA "Liepājas Leļļu teātra" stratēģijai un budžetam; 2) plānot SIA "Liepājas Leļļu teātra" repertuāru, balstoties uz augstiem mākslinieciskās kvalitātes standartiem un teātra vīziju; 3) sadarbojoties ar vietējiem un starptautiskiem nozares spēlētājiem un partneriem, lai stiprinātu teātra māksliniecisko saturu, saikni ar dažādām mērķauditorijām un sekmētu trupas profesionālo izaugsmi; 5) veidot jaunas izrādes un satura formātus, paplašinot "Liepājas Leļļu teātra" repertuāru un piesaistot jaunus partnerus un auditorijas; 6) pēc nepieciešamības iesaistīties pasākumu popularizēšanas kampaņās, pārstāvot Liepājas Leļļu teātra viedokli.

Tāpat teātris savā komandā aicina artistisku un muzikālu aktieri vīriešu lomu atveidei, vakanci piedāvājot kandidātiem ar augstāko izglītību aktiera profesijā un darba pieredzi valsts, pašvaldības vai nevalstiskajā teātrī.

Kandidāti tiek aicināti iesniegt CV un motivētu pieteikumu (iekļaujot informāciju, kas apliecina sludinājumā norādīto pieredzi un prasmes) ar norādi "Mākslinieciskais vadītājs/-a" vai  "Aktieris", sūtot uz e-pasta adresi [email protected] līdz š.g. 1. oktobrim.

Ar pretendentiem izvirzītajām prasībām un pieteikšanās kārtību var iepazīties Liepājas Leļļu teātra mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti