Rīta Panorāma

Intervija ar muzikālo apvienību "Vintāža"

Rīta Panorāma

2017. gada izmaiņas

Intervija ar vokālo grupu "Vocalica"

«Vocalica» repertuārā Ingus Baušķenieka dziesmas atdzimst jaunā skanējumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Piektdien, 30.decembrī, 60.dzimšanas dienu svin mūziķis, grupas „Dzeltenie pastnieki” dalībnieks Ingus Baušķenieks. Savu repertuāru ar Baušķenieka dziesmām piesātinājusi vokālā grupa „Vocalica”, kas mūziķa dziesmām spēj radīt pavisam jaunu skanējumu a capella žanrā.

 „Vocalica” saknes meklējamas Jaunpilī, kur grupa muzicē jau 12 gadus.

Grupu vieno savdabīgais repertuārs, jo vokālisti izpilda dziesmas, kuras citur nesanāk dzirdēt, uzsver grupas dalībnieks Andrejs Veitners. Kā piemēru Veitners min Ingus Baušķenieka dziesmas: „Ja ne mēs, tad kurš gan cits Baušķenieku sveiks šādās skaņās?”

Grupas mākslinieciskais vadītājs Ainārs Plezers norāda, ka latviešu estrādē ir ļoti daudz tādas mūzikas, kura ir kaut kad skanējusi, bet pēcāk nogūlusi arhīvos, tāpēc a capella dziedājumā dziesmas iegūst pavisam citu skanējumu un turpina dzīvot: „Tāpēc mums tas ir interesanti – veidot dziesmas. Cilvēki mums nāk klāt un jautā – kur jūs tādu versiju esat dabūjuši?”

„Vocalica” savā repertuārā izvēlējusies dziedāt Baušķenieka dziesmas, jo dziedātājus iedvesmojusi mūziķa prasme 80.gados, kad padomju estrāde bijusi ļoti gluda un vienāda, pasniegt mūziku citādākā stilā, kas bija ļoti saistoša tā laika jaunatnei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti