Starptautiskā festivālā starp finālistiem arī konkurss «Eirovīzijas gada koris»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Starptautiskā televīzijas programmu festivāla “Zelta Prāga” rīkotāji šodien publiskojuši galveno balvu pretendentu sarakstu. Starp 23 finālistiem iekļuvis arī pērn Rīgā notikušais pirmais starptautiskais televīzijas konkurss amatieru koriem “Eirovīzijas gada koris”, kura īstenošanā piedalījās arī Latvijas Televīzija.

Grandiozais televīzijas šovs norisinājās pērnā gada jūlijā, kad “Arēnā Rīga” un tiešraidē Latvijas Televīzijā, kā arī vēl 11 Eiropas valstu televīzijās varēja vērot, kā labākie amatieru kori no deviņām Eiropas valstīm sacenšas par titulu “Eirovīzijas gada koris”. 

Latviju šajā konkursā pārstāvēja Jelgavas 4. vidusskolas meiteņu koris “Spīgo”, bet uzvaras laurus plūca Slovēnijas pārstāvji.

Konkursa televīzijas ieraksts iekļuvis starp 23 labākajām televīzijas pārraidēm, kas pretendē uz festivāla “Zelta Prāga” galveno balvu “Grand Prix”. Balvas likteni izlems žūrija, kas nākamnedēļ festivāla norises laikā visus finālistus vērtēs atkārtoti.

“Zelta Prāga” šogad notiks jau 55. reizi, un tas ir Eiropā plašākais un nozīmīgākais televīzijas dokumentālajām un mūzikas programmām veltītais festivāls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti