Rīta Panorāma

Intervija ar Bērnu slimnīcas Intensīvās terapijas klīnikas vadītāju Artu Bārzdiņu

Rīta Panorāma

Sabiedrības šķelšanās vakcinācijas jautājumā. Intervija ar dermatoloģi, imunuloģi Dr. Tatjanu Ļiņovu

Džezs atkal skanēs Saulkrastos – nedēļas nogalē priecēs "Saulkrasti Jazz Festival"

Saulkrastos atgriežas džezs – sāksies «Saulkrasti Jazz Festival»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Šovasar Saulkrastos atgriežas džezs – uz “Saulkrasti Jazz Festival” skatuves no 22. līdz 24. jūlijam kāps džeza mūzikas mākslinieki no Latvijas, Austrijas, Izraēlas, Francijas, Armēnijas, ASV un citām valstīm, bet festivāla galvenais viesis šogad ir ģitārists un tap-tehnikas radītājs Stenlijs Džordans no ASV, informēja organizatori.

Līdzās festivāla galvenajam viesim “Stanley Jordan Quartet”, trīs vakaros uz “Saulkrasti Jazz Festival” skatuves muzicēs tādi mākslinieki kā pianists, komponists un “Steinway” mākslinieks Markus Gotšlihs (Markus Gottschlich) kopā ar īpašo viesi, bundzinieku Jogevu Šetritu (Yogev Shetrit) no Izraēlas, viens no aktīvākajiem mūziķiem Baltijā Jāks Soars (Jaak Sooäär) ar īpaši internacionālu sastāvu, franču basģitārists SHOB, kurš Saulkrastos viesojies arī 2019.gadā, kā arī post-jazz grupa no Vīnes “Sketchbook”. Tāpat festivālā uzstāsies mākslinieki no Latvijas – funk/fusion grupa “FunCooLio”, Jelgavas bigbends, Baltijas Bundzinieku līgas laureāts Mareks Logins kopā ar pianisti un komponisti Annu Wibe un basģitāristu no Maskavas Antonu Davidjantu, kā arī Amerikā dzīvojošā latviešu flautiste Ilona Kudiņa ar projektu “Baltic Transit”. 

"Saulkrasti Jazz Festival" šogad norisināsies sev neierastā formātā. Drošības apsvērumu dēļ festivāls šogad nepiedāvā meistarklašu nometni jaunajiem mūziķiem, līdz ar to arī paša festivāla norises laiks ir ticis saīsināts no sešām dienām līdz trīs dienām. Arī festivāla norises vieta šoreiz ir cita – Saulkrastu pilsētas atjaunotā estrāde, kas pasākumu rīkotājiem un publikai pieejama kļuvusi tikai šīs vasaras sākumā.

Festivāla “Saulkrasti Jazz” direktors Raimonds Kalniņš uzsvēra: “Pēdējais laiks bijis ļoti grūts kultūras dzīvē, taču jāskatās uz priekšu un jāmēģina rast risinājumi tam, kā pamazām to atgriezt mūsu ikdienā.

Lai arī šis gads “Saulkrasti Jazz” ir pārmaiņu pilns, neraugoties uz to, vai festivāls norisinās nedēļu vai trīs dienas, nemainīgs paliek festivāla kvalitātes zīmols.

Jāsaka, ka šīs būs muzikāli ļoti īpašas trīs dienas, jo no 18 džeza mūzikas sastāviem, kas līdz šim klausītājiem tikuši piedāvāti “Saulkrasti Jazz” festivāla norises laikā uz galvenās festivāla skatuves, šogad nācās atkāpties uz pusi. Jā, šis un lēmums par nometnes nerīkošanu, – tie bijuši šogad viss grūtāk pieņemamie lēmumi, taču, neskatoties uz to, priecājos par iespēju atgriezt Saulkrastos pasaules līmeņa džeza mūziķus un kopā būšanas prieku brīvdabas koncertos!” 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti