Pianistu Andreju Osokinu ar stāvovācijām uzņem Kanāriju salās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem un 10 mēnešiem.

13. jūlijā pianists Andrejs Osokins uzstājās starptautiskā Spānijai piederošajās Kanāriju salās notiekošajā pianistu festivālā “Finca Festival”, raisot grandiozas  publikas ovācijas. Pianists savā koncertprogrammā bija iekļāvis arī Jāzepa Vītola skaņdarbus.  Šajā jūlijā Osokins uzstāsies  gan festivālos Vācijā, gan tepat Latvijā.

“Finca Festival” notiek Kanāriju salās, un tā mākslinieciskais direktors ir diriģents un pianists Justus Francs (Justus Franz). Šogad “Finca Festival” bija veltīts diriģenta Leonarda Bernšteina piemiņai, kopā pulcējot pianistus no visas pasaules, informēja mākslinieku un producentu apvienības “Aira Laiviņa Artists” pārstāve un Andreja Osokina menedžere Baltijas valstīs Aiga Leitholde.

Andrejs Osokins saka: “Man bija liels gods atklāt “Finca festival”. Festivālā valdīja pasakaina atmosfēra, un tas notika tik skaistā vietā, kādu varētu iztēloties paradīzes dārzu. Koncerts aizritēja lieliski – es spēlēju ar lielu kaisli un saviļņojumu, ko ar sajūsmu novērtēja arī publika, ar stāvovācijām mani apdāvinot veselas divas reizes.

Ar īpašu atzinību tika uzņemti Baha, Vītola un Rahmaņinova skaņdarbi - komponisti, kuru mūziku atskaņošu arī Trīs Osokinu koncertā 26. jūlija Dzintaru koncertzālē. Visticamāk, šī bija pirmā reize, kad Vītola mūzika izskanēja koncertā Kanāriju salās. Tā kā šajā gadā festivālā tika godāts leģendārais diriģents Leonards Bernšteins, veltīju šim ģeniālajam cilvēkam viņa iemīļoto Džordža Geršvina mūziku.”

Nedēļā no 17. līdz 21. jūlijam pianists pasniegs meistarklases jaunajiem mūziķiem Siguldā notiekošajos XIII Starptautiskajos latviešu jauno mūziķu meistarkursos "Baltijas mūzikas ceļš”. Savukārt 22. jūlijā Osokins uzstāsies Vācijā, Geilenkirhenes Starptautiskā pianistu festivāla atklāšanā, un Vācijā vēl atgriezīsies 28. jūlijā, lai sniegtu koncertu festivālā “Altmark Festspiele”.

Ceturtdien, 26. jūlijā, Dzintaru koncertzālē notiks jau par tradīciju kļuvušais Osokinu dinastijas lielkoncerts, kas ir viens no Andrejam nozīmīgākajiem gada koncertiem – šī pianistam ir tā  retā iespēja dalīt skatuvi ar savu ģimeni – tēvu Sergeju Osokinu un brāli Georgiju Osokinu.

Koncertā “Jūrmalas festivāls. 3 Osokini” tiks atskaņoti Sergeja Rahmaņinova un Kamila Sensānsa skaņdarbi, Morisa Ravēla “Bolero”, Emīla Dārziņa Melanholiskais valsis, Johana Sebastiana Baha un Antonio Vivaldi koncerti klavierēm ar orķestri. Speciāli šim koncertam pianisti veido pavisam jaunus skaņdarbu pārlikumus, šādi dodot klausītājiem iespēju iepazīt Osokinu dinastijas virtuozitātes daudzkrāsainību. Biļetes uz 26. jūlija koncertu “Jūrmalas festivāls. 3 Osokini” nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un interneta vietnēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti