Mikus Abaroniņš un Dārta Tisenkopfa piedāvā Imanta Kalniņa Betas dziesmas versiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dziedātājs Mikus Abaroniņš un arfiste Dārta Tisenkopfa piedāvā klausītāju uzmanībai Imanta Kalniņa Betas dziesmas versiju.

“Kad nejauši izdzirdēju Betas dziesmu skanam radio, man atausa bērnības atmiņas, kad vasaras dienas pavadīju lauku idillē pie Daugavas, un uzreiz sapratu, ka mums kopā ir jāieraksta šī dziesma," saka Mikus Abaroniņš.

Mikus Abaroniņš un Dārta Tisenkopfa sadarbību sāka 2018. gada decembrī, kad mūziķiem bija iespēja saspēlēties vokālās grupas “Framest” koncertā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri.

“Liepājas “Lielā dzintara” aizkulisēs uzrunāju Dārtu, un radās ideja par eksperimentālu arfas un balss duetu. Lai gan esam divas absolūti kontrastējošas personības, pārstāvam dažādu stilistiku un māksliniecisko vidi, mūs vienoja vēlme muzicēt, un mūsu idejas papildina viena otru,” Mikus atceras sadarbības sākumu.

Duets labprāt izpilda seno un laikmetīgo mūziku, klasiku un popmūziku. Šovasar duets bija jaunums kamermūzikas festivāla “Sansusī” apmeklētājiem, bet septembrī mūziķi piedalīsies starptautiskajā konkursā “Suoni Di Arpa” Itālijā.

Mikus Abaroniņš plašāk pazīstams kā vokālās grupas “Framest” dziedātājs, bet pēdējā laikā aktīvi uzstājas kā solo mākslinieks. Dārta Tisenkopfa 2018. gada beigās atgriezās no Itālijas pēc maģistra studijām Parmas mūzikas akadēmijā un šobrīd ir Liepājas Simfoniskā orķestra māksliniece, kā arī uzstājas kā solo māksliniece.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti