Kultūras ziņas

Kino vērtē bērni

Kultūras ziņas

"Kontrabass" Jaunajā Rīgas teātrī

"Instrumenti" tiekas gaisā Ventspilī

«Instrumenti» Ventspilī atklāj koncertsēriju «Mēs tiksimies gaisā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

"Mēs tiksimies gaisā" - ar šādu devīzi 11.decembrī Ventspilī sava jaunā albuma "Iekams" koncertsēriju uzsāka grupa "Instrumenti". Ventspils publikas vērtējumam muzikālā apvienība piedāvāja jaunus skaņdarbus "Instrumentiem" raksturīgā stilā, tomēr citādākā skanējumā. Koncerta apmeklētāju viedoklis par dzirdēto bija viennozīmīgs - tā ir sajūtu mūzika.

55 minūšu pirmatskaņojums - tā jauno koncertprogrammu "Mēs tiksimies gaisā" saviem pirmajiem klausītājiem teātra namā "Jūras vārti"  raksturoja grupa "Instrumenti". Jaunā albuma nosaukums ir "Iekams" - kā komats un savienojums ar to, kas būs pēc tam. Tā kā mūziķi klausītājiem piedāvāja jaunu skanējumu, pirms koncerta bija jūtams uztraukums.

"Tas pirmais mirklis, tas satraukums, bet tas ir tāds patīkams satraukums, tas pāraug koncerta laikā tādā kā mierā," saka "Instrumentu" mūziķis Reinis Sējāns.

"Tas ir tāds trausls, kaut kas trausls un ļoti iekšējs. Mēs droši vien šobrīd esam pieauguši, es domāju tīri iekšēji, līdz tādam brīdim, kad varam definēt kādas svarīgas lietas," norāda "Instrumenti" mūziķis Jānis Šipkēvics.

"Instrumenti" nebaidās eksperimentēt. Arī šoreiz, ieturot grupai raksturīgo stilu, klausītāji tika iepazīstināti ar nedaudz meditatīvu mūziku, ko paši grupas dalībnieki definē kā iekšupvērstu ceļojumu.

"Apmēram tā - vienkārši aizver acis un domā, ka esi kalna galā. Apkārt plūst viss, kas plūst, domas tai skaitā," sajūtas raksturo koncerta apmeklētāja Stella Ziemele.

"Nomierinoša mūzika. Man patīk tāda, it sevišķi, kad viens brauc, ja nevienam netraucē, tad var uzgriezt skaļāk," teic koncerta apmeklētājs Agris Sniedziņš.

"Tāda nostaļģija mazliet. Kaut kas tāds, tā kā garīgs, tā kā ēterisks,  kā pats koncerta nosaukums "Mēs tiksimies gaidā". Pavelk uz tādām pārdomām," atklāj koncerta apmeklētāja Dace Kalna.

Pēc koncerta "Instrumenti" tikās ar klausītājiem, lai aprunātos par emocijām.

Kā jau esam vēstījuši, "Instrumentu" koncerttūre turpināsies arī citviet Latvijā un Rīgā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti