Ierodoties Sočos, latviešu ērģelniecei Ivetai Apkalnai baiļu sajūta izzūd

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Paralēli Olimpiskajām spēlēm, Sočos notiek arī Kultūras Olimpiāde, kas iepriekšējos gados bija pazīstama kā Soču Ziemas mākslas festivāls. Šajā festivālā piedalās arī latviešu ērģelniece Iveta Apkalna.  

Apkalna atklāj, ka Sočos nominusi pēdas gluži plakanas, staigājot pa Soču olimpisko ciematu. Diemžēl vēl nav izdevies rast laiku, lai klātienē atbalstītu Latvijas sportistus sacensībās. Slavenā ērģelniece arī atklāj - pirms došanās uz Sočiem viņu mākušas bailes, taču, ierodoties Olimpiādes mājvietā, tās izgaisušas. Drošākas vietas par Sočiem šobrīd neesot, uzsver mūziķe. 

Izcilā altista, komponista un Maskavas Konservatorijas profesora Jurija Bašmeta rīkotajā festivālā, kas ātri izcīnijis slavu kā viens no nozīmīgākajiem klasiskās mūzikas notikumiem Krievijā, otro gadu pēc kārtas piedalīties aicināta latviešu ērģelspēles virtuozei Iveta Apkalne, kura šoreiz talkā aicinājusi arī saksafonistu Arti Sīmani.

LSM.lv Ivetu sastapa mēģinājuma laikā, lai iztaujātu par sajūtām Sočos, festivālam izraudzīto programmu un kādu vietu tajā ieņem latviešu autoru darbi.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti