Džeza dīva Roberta Gambarini atradusi kopīgu muzikālo valodu ar Maestro Raimondu Paulu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Latvijas Nacionālajā operā uzstāsies virtuozā itāļu džeza vokāliste – Roberta Gambarini ar Latvijas Radio bigbendu. Koncerta programmā paredzēta džeza klasika tādu slavenu komponistu aranžējumā kā Slaids Hemptons un Rojs Hargruvs. Tāpat skatītājiem būs iespēja dzirdēt itāļu mūzikas pērles.

Kopīgā koncertā ar Latvijas Radio bigbendu un Maestro Raimondu Paulu 28. janvārī Nacionālajā Operā uzstāsies virtuozā itāļu džeza vokāliste – Roberta Gambarini. Gambarini un Paula kopīgais mēģinājums Latvijas Radio 1. studijā izvērsās reti veiksmīgs un radošs. Abi mākslinieki nolēma kopā atskaņot vairāk skaņdarbu nekā bija plānots sākotnēji. Roberta atklāja, ka koncerta programmā paredzēta džeza klasika tādu slavenu komponistu aranžējumā kā Slaids Hemptons un Rojs Hargruvs. Tāpat skatītājiem būs iespēja dzirdēt itāļu mūzikas pērles.

Dziedātājas otrais albums "Easy to Love" 2007. gadā tika nominēts Grammy balvai kategorijā "Best Vocal Jazz Album" un 2010. gadā viņas pēdējais albums "So In Love" arī tika nominēts Grammy kā "Labākais džeza vokālais albums". 2010 gadā Roberta ieguva balvu Jazz Journalists Awards kā "Gada labākā džeza vokāliste". Roberta Gambarini ir fanu, kritiķu un daudzu pasaulslavenu mūziķu apbrīnota jaunā vokālā džeza zvaigzne. Robertas vecāki ir ieaudzinājuši meitai mīlestību pret džezu, taču viņas muzikālā valoda ir daudz plašāka un iekļauj sevī operas žanru, popu, klasisko mūziku, kantrī un blūzu.

Latvijas džeza mūzikas vēsturē Latvijas Radio bigbends ir spēlējis lielu lomu kopš 1966. gada Pēc ieilguša klusuma brīža, bigbends ir atsācis koncertdarbību. Savā debijas koncertā Latvijas Radio bigbends uzstājās ar leģendāro džeza vokālistu Kurtu Elingu, kurš atzinis, ka "Latvijas Radio bigbends ir pelnījis stabilu un spožu nākotni".

Latvijas Radio bigbenda producents Māris Briežkalns sola izcilu koncertu.

Koncertu tiešraidē translēs Latvijas Radio programmā "Klasika".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti