Kultūras ziņas

Psiholoģiskā teātra meistardarbs

Kultūras ziņas

Atrod unikālas vēsturiskās liecības

Raimonda Paula "Dienvidu akvareļi"

Ar koncertu «Dienvidu akvareļi» Raimonds Pauls nosvinējis dzimšanas dienu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pie klavierēm un uz skatuves dzimšanas dienu nosvinējis maestro Raimonds Pauls. Pārpildītās Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē 12. janvārī, savā 84. dzimšanas dienā, viņš klausītājiem pasniedza dāvanu – koncertprogrammas “Dienvidu akvareļi” pirmatskaņojumu.

Kopā ar Latvijas Radio bigbendu maestro atskaņoja džeza skaņdarbus, kas tapuši pagājušā gadsimta 60. gados, bet tagad ieguvuši jaunu skanējumu.

Komponists un pianists Raimonds Pauls dzimšanas dienas allaž atzīmējis muzicējot. Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē, kas līdzīgi kā maestro, arī šogad svin 84. dzimšanas dienu, kopā ar Latvijas Radio bigbendu Pauls ļāvies džeza mūzikas kaislībai. 20. gadsimta sešdesmito gadu savulaik Raimonda Paula trio sacerētās melodijas jaunos aranžējumos izskanēja koncertprogrammā “Dienvidu akvareļi”.  

“Tas vienmēr ir tāds izaicinājums - atrast, kā šīs melodijas ietērpt, lai apmierinātu visas puses. Lai orķestrim būtu interesanti, lai nebūtu pazaudēts meistara rokraksts tajā visā un arī publika to uztvertu ar svaigu skatījumu un svaigu elpu,” stāsta Latvijas Radio bigbenda vadītājs, aranžētājs Kārlis Vanags.

Savukārt jubilārs, maestro Raimonds Pauls atklāj: “Es jau nekāds lielais džezists neesmu, bet kaut ko no jaunības dienām tā varu paspēlēt! Ar viņiem ir vērts taisīt programmas. Instrumentālo mūziku spēlēt ir grūti parastajos komerckoncertos. Tur publikai tas ne sevišķi. Viņi atplaukst uz “Viss nāk un aiziet tālumā”, “Sens tik sens…” Mēs to ļoti labi zinām.

Šeit var atļauties, jo tas saistīts ar to manu dzimšanas dienu.”

Dziedātāja Daumanta Kalniņa izpildījumā līdzās pašai pirmajai maestro sacerētajai dziesmai  koncertā izskanēja arī vairāki pirmatskaņojumi ar dzejnieku Jāņa Petera, Dainas Avotiņas un Leona Brieža vārdiem.

Koncerta klausītāju vidū maestro sveic arī muzikoloģe Gunda Vaivode: “Maestro pats ar savu klavierspēli un ar savu joprojām spožo tehniku – brīnišķīgs savijums. Un vispār man liekas, ka koncertprogramma kopumā bija ļoti labi izveidota. Es vispār apbrīnoju viņu, jo viņš vienmēr atrod kaut ko jaunu.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti