Jura Kulakova piemiņai notiks stāstu vakars un izstāde Rakstniecības un mūzikas muzejā

22. maijā pulksten 18.00 Rakstniecības un mūzikas muzejs kultūrtelpā "Tintnīca" aicina uz Jura Kulakova piemiņas pasākumu "Galvenais, lai tevī pašā…".

Tikšanās laikā ikvienam būs iespēja dzirdēt atmiņu stāstus par Jura Kulakova mūzikas gaitām, sākot no bērnības līdz pat pēdējiem mūža brīžiem. Diskusijā piedalīsies Ieva Akuratere, Armands Alksnis, Guntis Urtāns, Adrians Kukuvass un Maija Kulakova, savukārt pasākumu vadīs Liene Jakovļeva.

Būs arī iespēja aplūkot mini izstādi par Juri Kulakovu.

Juris Kulakovs stāstījis: "Mūzikas skolā mani negribēja uzņemt. Kad bija jānodzied dziesmiņa, es izvēlējos Raimonda Paula "Zilie lini". Tad man uzņemšanas komisija teica: "Varbūt varētu kādu tautasdziesmu?" Nodziedāju "Kur tu teci, gailīti mans?". Bet nu arī neviena nots intonatīvi nav vietā, ar ritmu gan viss kārtībā. Maz trūka, lai es nebūtu uzņemts. Solfedžo skolotāja bija izteikusies: "Pie manis viņam būs tikai divnieki." Tā mans ceļš mūzikas studijās iesākās – jau pašos pirmsākumos prognoze par profesionālu neiederību."

Savā daiļradē Juris Kulakovs apvienojis akadēmisko mūziku un rokmūziku, pievērsies nacionālpatriotiskām idejām un romantiskām jūtām, ar ironiju un grotesku paužot dumpinieciskus uzskatus, kas balstīti spilgtā un augstvērtīgā latviešu dzejā.

Juris Kulakovs darbojies grupās "Arka", "Menuets", "Pērkons". Spēlējis sintezatoru un elektriskās ērģeles simfoniskās mūzikas koncertos, sadarbojies ar izciliem latviešu diriģentiem. 2009. gadā par nopelniem Latvijas kultūrā apbalvots ar IV šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti