Tuvojoties Čaka dzimšanas dienai, velta viņam konferenci

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 7 mēnešiem.

Tuvojoties dzejnieka Aleksandra Čaka 112.dzimšanas dienai, Kultūras akadēmijas Teātra mājā „Zirgu pasts" ceturtdien visas dienas garumā notiks dzejnieka personībai un daiļradei veltīta konference.

Konferencē prezentētos pētījumus par Čaku plānots apkopot grāmatā, kas iznāks gada beigās.

„Šogad konference vairāk akcentēs varbūt Aleksandru Čaku kā interesantu personību mazliet ārpus literatūras. Čaks bija ne tikai labs dzejnieks, bet arī interesants cilvēks. Viņam interešu lauks un loks, kas bija apkārt, bija drusku plašāks, ne tikai literatūra. Tur bija gan kino, gan teātris, gan māksla," stāsta Aleksandra Čaka memoriālā muzeja vadītāja Antra Medne.

Ar priekšlasījumiem konferencē uzstāsies tādi Čaka pētnieki kā Valdis Rūmnieks, Andris Sproģis, Silvija Radzobe un citi.

„Būs stāsts par mākslinieku un rakstnieku biedrību „Zaļā vārna", kur būs stāsts par viņa draudzību ar mākslinieku Romanu Sutu. Tādas lietas, par kurām līdz šim mēs varbūt mazāk bijām runājuši un zinājuši. Bet Čaka pētnieki vēl joprojām aktīvi un interesanti strādā, un man likās, ka būtu labi, ja mēs plašāku sabiedrību iepazīstinātu ar šiem pētījumiem un tie nepaliktu tikai katra pētnieka rakstāmgaldā," piebilst Medne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti