Saeima atbalsta ieceri LNO nosaukumam pievienot vārdu «balets»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 1 mēneša.

Saeima ceturtdien, 23.aprīlī, otrajā lasījumā atbalstīja ieceri Latvijas Nacionālās operas (LNO) nosaukumam pievienot vārdu "balets", tādējādi LNO nosaukums būs Latvijas Nacionālā opera un balets.

Deputāti neatbalstīja Nacionālās apvienības deputāta Aleksandra Kiršteina, kurš ir LNO nosaukuma maiņas pretinieks, ierosinājumu LNO likumu saukt par "Latvijas Republikas Nacionālās operas, baleta, operetes, klasiskās un modernās dejas un masu pasākumu teātra likumu".

Par LNO nosaukuma maiņu Saeimai vēl būs jābalso trešajā, galīgajā lasījumā.

LNO valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš deputātiem iepriekš skaidroja, ka nosaukuma maiņa novērstu diskrimināciju pret baleta māksliniekiem, kuru ieguldījums mākslinieciskajā darbībā ir līdzvērtīgs operas trupas veikumam. Tas arī novērstu situācijas, ka ārvalstu koncertturnejās baleta trupa tiek prezentēta tikai ar operas vārdu.

Likumprojektā arī plānots precizēt Nacionālās operas likuma pantu, kas paredz valdes priekšsēdētājam atsevišķās pārstāvības tiesības, savukārt pārējiem valdes locekļiem kopīgas pārstāvības tiesības ar vismaz vēl vienu valdes locekli. Tādējādi tiktu saskaņoti LNO likumā un LNO statūtos noteiktās valdes pārstāvības tiesības ar Komerclikumā nostiprināto principu par kapitālsabiedrības valdes locekļu pārstāvības tiesībām, norādīja Kultūras ministrijas pārstāvji.

Jau vēstīts, ka LNO pārdēvēšana par Latvijas Nacionālo operu un baletu kopumā izmaksās 13 000 eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti