Markova: Operā slēgti līgumi par pārāk dāsniem atalgojumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 7 mēnešiem.

Šonedēļ tiks izsludināts konkurss par audita veikšanu Latvijas Nacionālajā operā (LNO), kur īpaša uzmanība tiks pievērsta atsevišķām saimnieciskām darbībām – iepirkumiem, konkursiem. Pašlaik neesot īsti saprotams, kā tērēta nauda, turklāt operā esot slēgti pārāk dāsni, pat izšķērdīgi līgumi. Tā pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Nacionālās operas (LNO) valdes locekle Daina Markova.

„Iepazīstoties ar dažiem autorlīgumiem operas žanrā un salīdzinot to ar tiem autorlīgumiem, ko slēdzām Latvijas Televīzijā, citos kultūras projektos, piemēram Kultūrkapitāla fonda projektos, tad man jāteic, ka te ir pat ļoti dāsni un, manuprāt, pat izšķērdīgi līgumi,” sacīja Markova.

Tie ir iestudējumu veidotāji. „Protams, arī zvaigznes. Ja mēs vēlamies būt Eiropas līmenī, mums jārēķinās ar izdevumiem, kas ir virs mūsu vidējā ieņēmumu līmeņa,” sacīja Markova.

Viņa neprecizēja konkrētus līgumus, jo tajos esot atruna par nepubliskojamu informāciju, vien apstiprināja, ka šie līgumi ir operas žanrā un slēgti ne tikai latviešu iestudējumos. Šāda situācija gan nenozīmē, ka opera no kādiem iestudējumiem atteiksies. Viss ieplānotais tikšot īstenot.

Šonedēļ tiks izsludināts konkurss uz finanšu un juridisko auditu, kura rezultāti būšot publiskoti, lai saprastu, kā notikusi saimnieciskā darbība, iepirkumi, konkursi. Neesot īsti saprotams, kā iztērēta nauda.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti