Latvija ierindojas piektajā vietā Eiropas Savienībā pēc muzeju apmeklējumu skaita

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Latvijas Kultūras akadēmijas Zinātniskās pētniecības centra pētnieki šogad paveikuši apjomīgu pētījumu par Latvijas muzeju darbību un apmeklētāju interesi par tiem. Šis pētījums ir pirmais mēģinājums muzeju nozares un auditorijas analīzi veikt, skatot attīstības tendences arī pasaulē un Eiropā.

Un tajā secināts, ka pērn Latvijā muzeju apmeklējumu skaits bijis viens no augstākajiem Eiropas Savienības valstīs, ierindojoties godpilnajā piektajā vietā. Vēl aktīvāk muzejus apmeklē vien Dānijā, Igaunijā, Austrijā un Nīderlandē. Savukārt apmeklētākais muzejs Latvijā ir Turaidas muzejrezervāts, tam seko Rundāles pils muzejs, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs, mākslas muzejs ''Rīgas birža'' un Latvijas Nacionālais mākslas muzejs.

Muzeja apmeklētāji biežāk ir sievietes un skolēni, kā arī latviski runājoši ļaudis ar augstāko izglītību. Bet mazāka interese par tiem ir vīriešiem, cilvēkiem pensijas vecumā, kā arī krievvalodīgajiem un cilvēkiem ar vidējo vai zemāku izglītības līmeni. Ar pētījumu detalizētāk var iepazīties Latvijas Kultūras akadēmijas mājaslapā

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti