«Boņuka» balvas latgaliešu kultūrā pretendentu skaits - ik gadu rekordliels

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem un 3 mēnešiem.

Katru gadu “Boņuka” balvas latgaliešu kultūrā pretendentu skaits ir rekordliels, un arī šis gads nav izņēmums. Kopumā balvai pieteikti 180 pretendenti, intervijā Latvijas Radio pastāstīja pasākuma organizatore Edīte Husare. Svētdien, 25.februārī, balvas „Boņuks” pasniegs jau desmito reizi, un tiešraidē apbalvošana būs skatāma arī portālā LSM.

Intervija ar Edīti Husari
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Balvai pieteikti kultūras notikumi ne tikai no Latgalē, bet arī ārpus reģiona un Latvijas. “Tie darītāji nav tikai latgalieši, bet arī pārnovadnieki, kas nav ar saknēm Latgalē, bet kaut kas viņus šeit piesista,” pastāstīja Husare.

Zināms, ka par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā tiks godināts Vācijā dzīvojošais literāts, skolotājs un sabiedriskais darbinieks Alberts Spoģis un valodniece Lidija Leikuma.

Pasākuma organizatore gan atzina, ka latgaliešu kultūras aktivitāšu kvalitāte un daudzums būtiski neaug:

“Īsti nav tā, ka ļoti aug. Bet man prieks, ka dažādojas.

Mūziķu vairāk īsti nekļūst, bet varbūt kāds vairs nemuzicē, taču kāds jauns rodas. Tāpat literatūra “Boņuka” kontekstā ir bārenītes lomā. Latgaliski rakstītais vārds ir diezgan sāpīgs jautājums pašiem latgaliešiem.”

“Boņuks” balvas pasniegšana ir ne tikai latgaliešu kultūras aktīvistu cildināšana, bet arī iespēja satikties. “Desmito jubilejas reizi svinēsim ar satikšanās prieku, jo “Boņuks” latgaliešiem ir gada gaidītākais notikums. (..) Svinēsim ar satikšanos, un tas ir tas, kāpēc

es arī gaidu šo balvu, jo satikšu visus tos, kas cenšas no sirds darīt, lai latgaliskā kultūra turpinātos, saglabātos un attīstītos,” sacīja Husare.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti