Par Ogres muzeja vadītājas vietnieku zinātniskajā darbā apstiprina mēra partijas biedru vēsturnieku Ritvaru Jansonu

Ceturtdien, 26. oktobrī, par Ogres Vēstures un mākslas muzeja vadītājas vietnieku zinātniskajā darbā ar Ogres novada deputātu vienbalsīgu lēmumu apstiprināts mēra Egila Helmaņa (Nacionālā apvienība) partijas biedrs vēsturnieks Ritvars Jansons.

Jansons iepriekš ieņēma Kultūras ministrijas (KM) parlamentārā sekretāra amatu, taču valdības maiņas dēļ to zaudēja.

Savukārt par Ogres Vēstures un mākslas muzeja (OVMM) vadītāja vietnieci attīstības un plānošanas darbā deputāti vienbalsīgi iecēla režisori Elīnu Cērpu. Uz abām vakancēm 9. oktobrī pašvaldība bija izsludinājusi atklātu konkursu. Pieteikumus varēja iesniegt līdz 22. oktobrim.

Iespēju, ka tieši Ogres mērs būtu kā palīdzējis ieņemt amatu, Jansons noliedza.

"Es startēju konkursā. Atklātā konkursā, kas bija publiski izziņots. Un arī mani izvirzīja pašvaldības komisija tam un apstiprināja. Tā kā atklāts konkurss bija pieejams jebkuram Latvijas pilsonim, tad es arī tajā startēju," norādīja Jansons.

Abi jaunie vadītājas vietnieki darbu uzsāks ar 1. novembri.

Domes sēdē Helmanis uzsvēra, ka katra pašvaldības iestāde ir radīta, lai apkalpotu iedzīvotājus, nevis darbiniekus.

Kā vēstīts, konfliktsituācija starp pašvaldības vadību un Ogres muzeja darbiniekiem izveidojās gada sākumā, kad muzejs iebilda pret Helmaņa ieceri sarīkot muzejā sankcijām pakļautā Pjotra Avena kolekcijas porcelāna izstādi.

Šā gada februārī, kad Jansons ieņēma Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāra amatu, viņš Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" pauda pārliecību, ka KM nesaredz, ka Ogres novada dome būtu iejaukusies Ogres muzeja lietās, kā arī šajā situācijā nav saredzami nekādi likuma pārkāpumi. Viņš norādīja, ka KM par šo jautājumu sasauca Muzeju padomi, lai uzklausītu visus viedokļus, un secināja, ka ir jāšķir divi faktori – politiskās cīņas, kas norisinās starp Ogres domi un muzeju, un paša muzeja risināmās situācijas.

Savukārt Saeimas opozīcijas deputāte Antoņina Ņenaševa ("Progresīvie") raidījumā pauda, ka KM neiejaukšanās Ogres domes un muzeja konfliktsituācijā liek jautāt, vai vispār var uzticēties Nacionālajai apvienībai.

Salīdzinot situāciju ar cenzētajiem mākslas darbiem Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā, kur KM saskatīja pašvaldības iejaukšanos, Jansons pauda, ka iejaukšanās Ogres muzeja darbībā netika saskatīta, jo muzejs vēl nebija lēmis par nākamo izstādi. Tomēr Jansons norādīja, ka KM joprojām nosoda Ogres mēra Helmaņa ieceri muzejā sarīkot sankcijām pakļautā Pjotra Avena kolekcijas porcelāna izstādi.

LETA jau vēstīja, ka Ogres novada dome apstiprinājusi OVMM amatu klasificēšanas rezultātu apkopojumu, kas paredz veikt izmaiņas muzeja struktūrā.

OVMM vadītājai būs vietnieks zinātniskajā darbā un vietnieks attīstības un plānošanas darbā. Vietnieks zinātniskajā darbā vadīs Krājuma un metodiskā darba nodaļu, kurā strādās galvenais krājuma glabātājs, krājuma glabātājs, vēsturnieki un metodiskais vadītājs. Savukārt vadītāja vietnieks attīstības un plānošanas darbā vadīs Projektu un izglītojošā darba nodaļu, kurā strādās ekspozīciju un izstāžu kurators un muzejpedagogs. Saimniecības nodaļā strādās saimniecības pārzinis un apkopējs.

Pašvaldības vadība uzskata, ka izveidotā struktūra ļaus veiksmīgāk piesaistīt cilvēkus, kas grib strādāt, pētīt un radīt.

Kā vēstīts, par muzeja direktori pašvaldības deputāti augusta beigās apstiprināja eksotisko deju centra "Alegria" direktori, juristi Ilzi Zariņu. 17. aprīlī īsi pirms novada domes ārkārtas sēdes, kurā bija plānots lemt par muzeja direktores Evijas Smiltnieces atstādināšanu no amata uz laiku, viņa pašvaldībai uzteica darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti