Nacionālā bibliotēka 104. dzimšanas dienu svinēs ar plakātu darbnīcu, sarunu un kino

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) 104. dzimšanas dienas programmā sestdien, 26. augustā, piedāvās apskatīt izstādi "No Arkādijas līdz Marsam" par Rīgas parkiem un protestiem, piedalīties plakātu darbnīcā, apmeklēt diskusiju par pilsētvidi un noskatīties dokumentālo filmu "Tikmēr Lucavsalā". Bibliotēka būs atvērta no pulksten 10.00, ieeja bez maksas, informēja LNB pārstāvji.

No pulksten 13.00 līdz 15.00, smeļoties iedvesmu izstādes "No Arkādijas līdz Marsam" protestu sadaļā, mākslinieka Mārtiņa Zuša vadībā būs iespēja piedalīties plakātu darbnīcā LNB 1. stāva ātrijā.

Pulksten 15.00 LNB aicina klausītājus uz diskusiju "Dabas labsajūta pilsētā", kur Rvīna Vardes vadībā šķetinās jautājumus par to, vai pilsētvide ir piemērota dzīvotne parkos, dārzos un citviet pilsētas zaļajās zonās mītošās faunas un floras labsajūtai, kā varam to vairot un kam jāpievērš uzmanība, lai nodrošinātu pēc iespējas labdabīgākus apstākļus pilsētvides dzīvotnēm?

Saruna "Dabas labsajūta pilsētā" būs skatāma arī tiešraidē LNB "YouTube" un "Facebook" kanālā.

Programmas noslēgumā pulksten 16.00 Ziedoņa zālē notiks režisores Elzas Gaujas dokumentālās filmas "Tikmēr Lucavsalā" seanss un tikšanās ar filmas veidotājiem.

Elzas Gaujas debijas dokumentālā filma "Tikmēr Lucavsalā" ir raibs un viegli komisks grupas portrets un laikmeta fiksācija, kas stāsta par Rīgas centra zaļo oāzi Lucavsalu. Eiropas mērogā unikālā, gandrīz pilsētas centrā esošā, mazdārziņu kolonija apvieno visdažādākās sabiedrības grupas: mūsdienu puķubērnus, ikdienas rutīnas pārņemtus pilsētniekus, garīguma festivālu rīkotājus, bezpajumtniekus un piromānus, kurus režisore pretnostatī kondicionētos birojos strādājošiem pilsētplānotājiem. Ikviens no viņiem salā tiecas īstenot savus sapņus, kas ir tikpat kontrastaini kā paši filmas varoņi.

26. augustā LNB atvērta lasītājiem un apmeklētājiem no pulksten 10.00 līdz 17.00. Apmeklētājus aicina arī apskatīt Rīgas panorāmu, uzbraucot bibliotēkas korē 11. un 12. stāvā, kā arī apmeklēt LNB skatāmās izstādes un pastāvīgo ekspozīciju "Grāmata Latvijā".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti