«Riga IFF» aicina bērnus pietiekties bērnu žūrijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem un 8 mēnešiem.

Rīgas Starptautiskais kino festivāla (Riga IFF)  rīkotāji aicina bērnus pieteikties "Riga IFF" bērnu žurijā. Kā norāra festivāla rīkotāji, tā būs iespēja bērniem skatīties un vērtēt Rīgas Starptautiskā kino festivāla programmas "Kids Weekend" filmas.

Festivāla pirmajā nedēļas nogalē - 15. un 16. oktobrī - kinoteātrī “Splendid Palace” norisināsies bērnu filmu un pasākumu programma "Kids Weekend" visai ģimenei. Tās ietvaros tiks izrādītas jaunākās Eiropas bērnu filmas, bet restorānā “Tinto” nedēļas nogales garumā varēs baudīt vēlās brokastis.

Mudinot pašus jaunākos kinoskatītājus analizēt un pārrunāt redzēto, "Riga IFF" aicina bērnus vecumā no 7 līdz 12 gadiem pieteikties dalībai bērnu žūrijā.

Lai pieteiktos dalībai žūrijā, pretendentiem jānofilmējas līdz divām minūtēm garā video vai jāuzraksta recenzija, kurā jāizklāsta viedoklis par sev tuvu filmu vai kādu no latviešu kinodarbiem, kas noskatāms portālā filmas.lv.

Video vai rakstiskais pieteikums līdz 30. septembrim jānosūta "Riga IFF" kuratorei Kristīnei Simsonei uz e-pasta adresi [email protected]. Video vēlams izmantot kādu no video augušupielādes pakalpojumiem (YouTube, Instagram, Vimeo vai Facebook), e-pastā iekļaujot saiti uz video, bet recenzijas iekļaujamas arī pašā vēstulē. Žūrijas dalībnieki tiks izraudzīti konkursa kārtā.

Riga IFF bērnu žūrijas dalībniekiem būs iespēja iegūt festivāla akreditācijas karti, kopā ar vienu no vecākiem skatīties "Kids Weekend" filmas no īpaši žūrijai rezervētām vietām, kā arī piedalīties festivāla noslēguma ceremonijā.

"Riga IFF" bērnu žūrijas dalībnieku pienākumos ietilps "Kids Weekend" filmu seansu apmeklējums, dalība "Riga IFF" bērnu žūrijas apspriedēs, kopā ar pārējiem žūrijas pārstāvjiem labākās filmas izvēle un balvas pasniegšana tās veidotājiem, kā arī festivāla un žūrijas pārstāvēšana komunikācijā ar medijiem.

Šogad Rīgas Starptautiskais kino festivāls norisināsies no 13. - 23. oktobrim, astoņās programmās izrādot Latvijas, Eiropas un pasaules aktuālāko, nozīmīgāko kino. Paralēli filmu skatēm notiks dažādi izglītojoši un saviesīgi pasākumi, vietējo un ārzemju kino profesionāļu tikšanās un semināri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti