Kultūras rondo

Arhitekti no Latvijas veido sagrautās Mariupoles atjaunošanas vīzijas

Kultūras rondo

Festivāla "Patriaraha rudens" galvenie vadmotīvi jaunu mākslinieku šaubas un apjukums

Latvijā notiek īsfilmu festivāls "Manhattan Short". Skatītājus pēc seansiem aicina balsot

Kino piedzīvojums. Latvijas pilsētās norisināsies īsfilmu festivāls «Manhattan Short»

Vienpadsmit Latvijas pilsētās no 28. septembra līdz 8. oktobrim notiks starptautiskais īsfilmu festivāls "Manhattan Short", kurā iekļautas desmit īsfilmas no 7 valstīm, kas tiks izrādītas vienā divu stundu un 15 minūšu garā seansā. Pēc seansa beigām skatītāji varēs nobalsot par savu favorītu un kopā ar citu valstu skatītājiem noteikt festivāla uzvarētāju.

"Tas ir kino piedzīvojums, tas nav kino festivāls klasiskajā nozīmē. Tu atnāc, un tev ir jābalso par filmām, ar visu pasauli, ar visu Latviju. Tev ir iespēja spriest, strīdēties, šaubīties, tev ir atbildība, un tas izvēršas par notikumu, īpašu kino vakaru," skaidroja "Manhattan Short" Latvijā rīkotājs kinorežisors Staņislavs Tokalovs.

Katrs kino festivāla apmeklētājs saņem anketu, kurā ir iespēja nobalsot par vienu no desmit redzētajām filmām. Tokalovs uzvēra, ka šajā festivālā apmeklētājs vairs nav tikai skatītājs, kurš var piekrist vai nepiekrist žūrijas vērtējumam, tam ir izvēle un atbildība.

Tokalovs atzīmēja, ka labākais festivāla skatītājs un vērtētājs ir tas, kurš vērš uzmanību uz savām personīgajām sajūtām, nevis seko kādām tendencēm.

"Nereti skatītāju balsojums ļoti precīzi nosaka ne tikai to, kura filma tiks nominēta Oskaram [Amerikas Kinoakadēmijas balva], bet arī to, kura uzvarēs. Skatītājam ir taisnība, ne tikai kompetentai žūrijai," teica Tokalovs.

"Man festivālam ir dziļi personīga vērtība ar to, ka tas bija pirmais festivāls, uz kuru atbraucu no Purvciema uz centru un skatījos īsfilmas," atklāja Tokalovs. Festivāls norisināsies Rīgas kinoteātros "Splendid Palace" un "K.Suns", kā arī vairākās Latvijas pilsētās, tostarp Liepājā, Ventspilī, Cēsīs, Valmierā, Jūrmalā, Siguldā, Daugavpilī un citās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti