Sautēti augļi ar vaniļas mērci un apdedzinātu putoto olbaltumu – «Gatavo dabā!» recepte

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem un 1 mēneša.

Ēdiena entuziasts un garšu pētnieks Renārs Purmalis LTV raidījumā "Gatavo dabā!" šoreiz devās uz Baldones pusi un kopā ar mednieku Krišjāni Eihmani apskatīja dzīvnieku barotavu, kāpa tornī un centās izprast medību nozīmi un vajadzību. Vēlāk uz dzīvas uguns tapa gards steiks no medījuma gaļas, kā arī sautēti augļi ar vaniļas mērci.

Sautēti augļi ar vaniļas mērci un apdedzinātu putoto olbaltumu – recepte

Sastāvdaļas:

  • 2 olas
  • 2 bumbieri
  • 2 āboli
  • 2 mandarīni
  • 2 nektarīni
  • 50 g sviesta
  • 140 g cukura olbaltumam
  • 60 g cukura vaniļas mērcei
  • 100 g saldā krējuma
  • 50 g piena
  • 1 vaniļas standziņa
  • 50-100 g konjaka.

Gatavošana:

  1. Visus augļus sagriež nelielos gabaliņos, mandarīnu noloba un sadala pa daiviņām.
  2. Augļus apcep sviestā un pārlej konjaku - "apdedzina" ar lielu liesmu.
  3. Tikmēr atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
  4. Baltumus kuļ, līdz izveidojas putas, tad pakāpeniski ber cukuru un kuļ tik ilgi kamēr putas ir stingras.
  5. Dzeltenumus savukārt liek bļodā, sajauc ar cukuru, izlobītu vaniļas pāksti, pienu un saldo krējumu. Liek ūdens peldē un lēnām karsē, līdz mērce sabiezē.
  6. Pasniedz karstus augļus, pārlej pāri vaniļas mērci un pa virsu liek uzputoto olbaltumu, ko apsvilina ar degli.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti