Sautēti augļi ar vaniļas mērci un apdedzinātu putoto olbaltumu – recepte
Sastāvdaļas:
- 2 olas
- 2 bumbieri
- 2 āboli
- 2 mandarīni
- 2 nektarīni
- 50 g sviesta
- 140 g cukura olbaltumam
- 60 g cukura vaniļas mērcei
- 100 g saldā krējuma
- 50 g piena
- 1 vaniļas standziņa
- 50-100 g konjaka.
Gatavošana:
- Visus augļus sagriež nelielos gabaliņos, mandarīnu noloba un sadala pa daiviņām.
- Augļus apcep sviestā un pārlej konjaku - "apdedzina" ar lielu liesmu.
- Tikmēr atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
- Baltumus kuļ, līdz izveidojas putas, tad pakāpeniski ber cukuru un kuļ tik ilgi kamēr putas ir stingras.
- Dzeltenumus savukārt liek bļodā, sajauc ar cukuru, izlobītu vaniļas pāksti, pienu un saldo krējumu. Liek ūdens peldē un lēnām karsē, līdz mērce sabiezē.
- Pasniedz karstus augļus, pārlej pāri vaniļas mērci un pa virsu liek uzputoto olbaltumu, ko apsvilina ar degli.