Sastāvdaļas:
1/2 krūze zirņu milti
1/2 krūze rīsu milti
1/2 krūze speltas milti
1 tējkarote cepamā pulvera
1 tējkarote malta vaniļas ekstrakta
2 ēdamkarotes maltas linsēklas iemaisītas 1/2 glāzē ūdens
1 krūze malts ķirbju biezenis vai arī nogatavojušies banāni
1/2 tējkarotes kanēļa
1/4 tējkarotes muskatrieksta
1/4 tējkarotes malta ingvera
1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu
1 ēdamkarote - 1/3 Krūzes cukurniedru cukura
1/2 krūze Gī sviesta
1/2 tējkarotes Himalaju rozā sāls
Pa saujai dažādu žāvējumu un sēklu
Pagatavošana:
Sākumā atsevišķi samaisa sausās sastāvdaļas: miltus, garšvielas, cepamo pulveri, sāli. Atsevišķā bļodā iemaisa izkausētu Gī sviestu un cukurs. Maisa, kamēr cukurs izkūst.
Pievieno linsēklu maisījumu (tas aizvietos olu), vēlāk iemaisa ķirbju vai banānu biezeni. Tad sausās sastāvdaļas rūpīgi samaisa ar mitrajām, līdz izveidojas viendabīga masa.
Beigās piemet pa saujai rozīņu, dzērveņu, sēkliņu - pēc gaumes. Ievieto garenajā formā.
Šī recepte ir spējīga pārvērsties no salda kēksa, par nopietnu maizi - viss atkarīgs, cik daudz cukura pieliksiet.
Cep krāsnī 180 grādos kādu stundu, kamēr gatavs.