Nepieciešams:
- 80 grami ķirbju sēklu;
- 80 grami saulespuķu sēklu;
- 80 grami valriekstu;
- 80 grami sezama sēklu;
- 80 grami Indijas riekstu;
- 80 grami saulē kaltētu tomātu vai olīvu;
- 80 grami kliju;
- 80 grami pilngraudu auzu pārslu;
- 80 grami čia sēklu;
- trīs olas;
- sešas ēdamkarotes eļļas;
- sāls.
Pagatavošana:
Visas sēklas un riekstus sasmalcina, pievieno olas, sāli un eļļu, visu kārtīgi samaisa. Masu liek ietaukotā, vēlams kantainā formā. Maizi cep 180-190 grādos apmēram 25-30 minūtes, atkarībā no izvēlētās formas izmēriem. To, vai maize gatava, var pārbaudīt, vidū iedurot kociņu – mīklai vidū jābūt mitrai, bet tā nedrīkst būt šķidra.
Tad, kad maize ir izcepta, to izņem no formas un apklāj ar dvielīti, lai atpūšas. Maizi nedrīkst griezt karstu, tā jāatdzesē vismaz stundu. Pēc tam to var sagriezt un baudīt pašceptas maizes garšu vai pasniegt kādam citam kā dāvanu.