Pamatēdiens “Zelta ķirbis ar zivs kroketēm”
4 personām
Sastāvdaļas
- 1/4 vidēja lieluma ķirbja
- Kartupeļi - 5gb.
- Siers - 180g
- Olas - 2gb.
- Marinēti pipargurķīši - 10gb.
- 1/2 karpas
- Godži ogas - 1 sauja
- Citrons - 1gb.
- Saulespuķu eļļa - 500g
- Malti graudaugi - 300g
- Ķiploki - 6 daiviņas
- Čillī eļļa - 1 ēdamkarote
- Pipari
- Pētersīlis
- Dilles
- Pistāciju eļļa
- Garšvielas - sinepju sēklas, sakņu selerija, pētersīlis
Pagatavošana
Zivs krokete
Novāra kartupeļus, nomizo, sagriež neregulāros gabalos. Pievieno karpu, kura attīrīta no asakām. Apber ar garšvielām - pipari, sinepju sēklas, sakņu selerija, pētersīlis. Citronu pārgriež un izspiež sulu. Visu saspiež vienā masā un veido vienāda lieluma bumbiņas, kuras apviļā maltos graudaugos, tad sakultā olā un vēlreiz graudaugos.
Katlā ielej saulespuķu eļļu, uzsilda līdz 165-180 grādiem un pa vienai apcep kroketes zeltaini brūnas.
Salsa
Atsevišķā bļodiņā sagriež smalkos kubiņos marinētus gurķus, sasmalcina godži ogas, ķiplokus un pētersīli. Pievieno arī šķipsniņu sāls un piparus. Visu rūpīgi apmaisa un masai uzrīvē sieru.
Ķirbi pārgriež četrās daļās, tad plānās šķēlēs. Attīra no sēklām, apcep no abām pusēm zeltaini brūnas. Apber ar sāli un pipariem. Šķēlēm esot uz pannas, uzrīvē sieru.
Pasniegšana
Uz šķīvja liek vienu ķirbja šķēli, virsū izklāj salsu, uzliek zivs kroketi, dekorē ar dillēm un pilienu pistāciju eļļas.