Stracate jeb itāļu šokolādes un mandeļu cepumi
Sastāvdaļas 12 porcijām
- 400 g sakapātu mandeļu
- 400 g miltu
- 30 g kakao pulvera
- 250 g cukura
- ½ cepamā pulvera iepakojuma (7 g)
- 2 vidējas olas
- apm. 250 ml aukstas kafijas
Pagatavošana
Gatavošanas laiks – 30 minūtes
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem. Pannā bez eļļas apgrauzdē mandeles. Samaisa tās ar miltiem, cepamo pulveri, kakao pulveri, cukuru un olām. Lēnām pielej aukstu kafiju. Visu samaisa, izveidojot viendabīgu mīklu. No mīklas izveido valrieksta lieluma bumbiņas un ieliek tās ar cepamo papīru izklātā cepešpannā. Starp bumbiņām jābūt pietiekami lielam attālumam, jo cepumi krāsnī mazliet uzbriest. Stracates cepumus apmēram 15 minūtes cep krāsnī 160 grādu temperatūrā.