Iekodies

Iekodies. Mazākumtautības

Iekodies

Iekodies. Latvijas gruzīni

Iekodies. Latvijas itāļi

Kā pagatavot itāļu ēdienu – Romā katrā restorānā atrodamo «saltimbocca»

Saltimbocca ir tipisks Itālijas gaļas ēdiens, kura izcelsme meklējama Romā. Te to atradīsiet gandrīz ikkatra restorāna ēdienkartē. Lai arī restorāna "Casa Nostra" saimnieks Adriano Karlesi gaļu pasūta no Itālijas, šī recepte lieliski izdosies arī ar Latvijā audzētu jaunlopa mīkstumu, to kārtīgi izklapējot plānu jo plānu.

«Saltimbocca» ar kartupeļiem.
«Saltimbocca» ar kartupeļiem.

Nepieciešams:

  • 600 grami jaunlopa mīkstuma
  • 200 grami prosciutto crudo vītinātā šķiņķa
  • Sauja svaigas salvijas
  • 100 grami sviesta
  • 100 ml sausa baltvīna
  • 100 grami kviešu miltu
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • Zobu bakstāmie kociņi

Pasniegšanai:

  • 1 kilograms ar visu mizu novārītu jauno kartupeļu
  • 2 svaiga rozmarīna zariņi
  • 30 grami sviesta
  • 30 ml olīveļļas

Pagatavošana:

  1. Gaļu izklapē ļoti plāni.

  2. Katru gaļas šķēli nopanē miltos no abām pusēm. Tad ar zobu bakstāmā kociņa palīdzību sastiprina kopā gaļu, prosciutto šķiņķi un salvijas lapiņu.

  3. Pannā izkausē sviestu un no abām pusēm apcep gaļu. Kad gaļa gatava, pannas saturam pievieno baltvīnu un to nedaudz novāra, lai iztvaiko alkohols.

  4. Pannas saturu pārkaisa ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.

  5. Gaļu noņem no pannas servējamā šķīvī un pārlej ar pannā atlikušo šķidrumu.  

  6. Pagatavo kartupeļus. Pannā izkausē sviestu, pievieno arī olīveļļu. Ber iekšā kartupeļus un rozmarīna zariņus un visu sacep zeltaini brūnu.

  7. Pasniedz gaļu un kartupeļus porciju šķīvjos. Klāt labi garšo svaigs un sauss baltvīns.

Citas raidījuma "Iekodies" receptes

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti