Jaunās pipara šķirnes tēvs Eds Karijs to radīja, sakrustojot paša pirms desmit gadiem izaudzēto iepriekšējo rekordistu "Carolina Reaper" un kāda drauga atsūtītu "nežēlīgi asu" piparu.
Rezultāts bijis ne pārāk glīts dārzenis, kurš vienlaikus izrādījās neticami stiprs. Šķirnei dots nosaukums "Pepper X", un līdz šim vienu tā pāksti spējuši apēst tikai pieci cilvēki.
Eds pastāstīja, ka pēc pipara ēšanas trīs stundas jutis karstumu, pēc tam viņam kļuvis slikti un sāpējis viss ķermenis. Piparu gan varēs izmantot kā garšvielu dažādos produktos.
Lai saprastu sasnieguma vērtību, jāatgādina, ka Skovila skaitlis parāda, cik reizes čili pipara ekstrakts jāatšķaida, līdz nav iespējams sajust asuma "vaininieku" kapsaicīnu. Paprikai šis skaitlis ir 0, halapenjo pipariem – 5000, kajennas pipariem – 50 000, bet habanerosa pipariem vairāk nekā 100 000. Savukārt dārzkopja radītajam iepriekšējam rekordistam "Carolina Reaper" skaitlis bija 1,64 miljoni.