Šajā "Īsto latvju saimnieču" sezonā tiekas dalībnieces, kas reiz jau raidījumā piedalījušās. Mutīgā Vija Kudiņa ir Latvijā labi zināma maizes cepēja no Aglonas, kuru raidījuma "Īstās latvju saimnieces" skatītāji iepazina otrajā sezonā. Kaut arī ikdiena lielākoties paiet maizes ceptuvē vai sarunās ar Maizes muzeja apmeklētājiem, Vija gatavo arī senos latgaļu ēdienus, klāj godu galdus un cienā viesus ar īstiem latgaļu kulinārā mantojuma gardumiem.
Nepieciešams:
- 4 olu baltumi
- 200–220 grami cukura
- Vaniļas cukurs
- Sāls
- Citronskābe
- 200 grami saldā krējuma
- Pūdercukurs
- 600 grami krēmsiera "Mascarpone" un/vai "Philadelphia" siera
Pagatavošana:
Ar mikseri saputo četru vidēja lieluma olu baltumus, pievienojot cukuru, drusciņu vaniļas cukura, naža galu sāls un tikpat citronskābes. Kad iegūta viendabīga, stingra masa, to pilda konditorejas maisiņā un uz sausa pergamenta izspiež apaļas kūkas pamatnes. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 150 grādiem, temperatūru pazemina līdz 100 grādiem un cep apmēram pusotru stundu.
Kad pamatnes gatavas, tās atdzesē un rotā ar krēma cepuri. To gatavo, saputojot saldo krējumu, pūdercukuru un krēmsieru.
Pirms pasniegšanas rotā ar sezonas ogām.