Asociācijā skaidroja, ka šī zīme būs kā pazīme, kas apliecina, ka konkrētie pārtikas produkti Latvijas veikalos ir veselīgi un to sastāvs atbilst rekomendējamā sāls, cukura, piesātināto tauku u.c. uzturvielu daudzumam produktos.
Bīlande skaidroja: "Uz pārtikas produktu etiķetēm sastopamas dažādas veselīguma un uzturvērtības norādes – "ar samazinātu sāls daudzumu", "ar samazinātu cukura daudzumu", "daudz olbaltumvielu", "ar zemu tauku saturu", "ar C vitamīnu". Tomēr var gadīties, ka, piemēram, produktā ar samazinātu tauku saturu ir pievienots vairāk cukura, lai uzlabotu garšu un konsistenci, un rezultātā šāds produkts patiesībā nav vērtīgāks par tā "neuzlaboto" versiju. Produkti, kas marķēti ar LDUSA Kvalitātes zīmi, palīdzēs orientēties plašajā produktu klāstā un izvēlēties vērtīgus un veselīgus produktus, tādējādi veicinot un vairojot Latvijas iedzīvotāju veselības pratību."
Asociācijā norādīja, ka kvalitātes zīmes kritērijus katrai pārtikas produktu grupai izstrādājusi LDUSA ekspertu komanda, kuras sastāvā ir gan uztura speciālisti, gan pārtikas tehnologi, balstoties uz vietēja un starptautiska mēroga veselības veicināšanas vadlīnijām.
Kritērijos ietverts rekomendējamais sāls, cukura, piesātināto tauku u.c. uzturvielu daudzums pārtikas produktos.
Kvalitātes zīmi paredzēts piešķirt dažādām produktu grupām, piemēram, graudaugiem un to produktiem, piena produktiem, konservētiem produktiem un citām grupām, nākotnē sarakstu arvien paplašinot.
Lai saņemtu Kvalitātes zīmi "Iesaka uztura speciālisti", pārtikas ražotājiem jāaizpilda pieteikuma forma un jāiesniedz izvērtēšanai nepieciešamie dokumenti par katru pārtikas produktu, kam vēlas saņemt zīmi. Plašāka informācija par Kvalitātes zīmes piešķiršanas procesu ir pieejama LDUSA mājaslapā.