„Pavisam Latvijā ir aptuveni 140 bērzlapju sugas. Krāsa diemžēl šajā gadījumā nav rādītājs, lai varam izsecināt, vai bērzlape ir ēdama vai nē, jo divas trešdaļas Latvijas bērzlapju ir sarkanas, vēsta Dāniele.
„Vīnsarkanā bērzlape raksturīga ar to, ka griezumā sēne kļūst pelēka un garša ir maiga. Bērzlapes visas ir mazliet svaigas jānogaršo - ja garša ir maiga, tad liekam grozā un varam šo bērzlapi cept kā karbonādi, apviļātu olā un miltos. Taču, ja garša ir mazliet sīva, tad varam likt pie vārāmajām sēnēm, bet ir dažas bērzlapes, kurām ir izteikti sīva garša, tad to neiesaka ēst, jo var izraisīt gremošanas traucējumus. Šo sēni vislabāk griezt, var arī lauzt, bet tad nevar īsti redzēt kāpuru izalojumus,” stāsta Dāniele.