Pašu gatavots plastilīns un veidošanas masa. Radošas idejas darbīgiem bērniem

Plastilīnu un veidošanas masu var pagatavot mājas apstākļos, visu nepieciešamo var atrast virtuves plauktos un ledusskapī. Bērniem šis darbiņš patiks.

Pašu gatavota veidošanas masa

Nodarbe radošumam un izzināšanai, mērvienību apgūšanai.

Nepieciešams: viena glāze cietes (var izmantot jebkuru cieti), 1 glāze sodas, viena glāze ūdens.

Norise: Izvēlas trauku, kurā varēs visas sastāvdaļas samaisīt. Nomēra vienu glāzi cietes, ieber traukā, pieber glāzi sodas, samaisa, tad pielej ūdeni, visu samaisa.

Kad masa samaisīta, to mīca ar rokām, izveidojot plastisku masu.

No šīs masas var veidot figūriņas, izmantojot mīklas rulli, izrullēt mīklu, izspiest ar formiņām dažādas figūras, tās var krāsot ar guaša krāsām, pēc tam ļauj nožūt.

Ja visu masu neizmanto, to ietin polietilēna plēvē vai ieliek noslēgtā traukā un var izmantot vēlāk.

Šajā uzdevumā var izmantot citu mēru, tikai jāievēro proporcijas – 1:1:1.

 

Pašgatavots plastilīns

Nodarbe radošumam un izzināšanai, mērvienību apgūšanai.

Nepieciešams: 200 ml ūdens, 3 ēdamkarotes eļļas, 300 g miltu, 300 g sāls.

Pagatavošana: Bļodā ielej ūdeni, pieliek sāli un maisa, lai sāls daļēji izkustu, tad pieliek miltus un eļļu, samīca mīklu. Ja mīkla nav pietiekami stingra veidošanai, pieliek vēl miltus.

Sagatavoto plastilīnu izmanto dažādu lietu veidošanai, pēc tam tās krāso  ar guaša vai ūdens krāsām.

Otrs variants – krāsaina mīkla. Sadala mīklu tik daļās, cik krāsu vēlas. Mīklu saveido bumbās, katrā izveido bedrīti, tajā iepilina pāris pilienu konditorejas krāsas, tad mīklu mīca, līdz krāsa ir vienmērīgi pa visu mīklu izveltnēta.

Gatavos veidojumus var kaltēt istabas temperatūrā vai vasarā laukā saulītē, var nelielā temperatūrā cept cepeškrāsnī, lai ātrāk sacietē.

Mīklu noslēgtā traukā var saglabāt ilgākam laikam.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti