Latvijā
Eiropas Parlamenta deputātu palīgu atalgojums: palielā budžeta izlietojumu politiķi atklāj nelabprāt
Eiropas Parlamenta deputātu palīgu atalgojums: palielā budžeta izlietojumu politiķi atklāj nelabprāt
Bez 10 tūkstošus eiro lielās mēnešalgas un dažādām piemaksām Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem ik mēnesi tiek piešķirts arī vērā ņemams finansējums palīgu algošanai. Šogad vienam deputātam maksimāli pieejamā summa ir gandrīz 29 tūkstoši eiro mēnesī un to var tērēt palīgu algām gan Briselē, gan Latvijā, kā arī līgumiem ar pakalpojumu sniedzējiem.
Audžumamma: Savus brīnumbērnus nemainītu ne pret ko citu
Audžumamma: Savus brīnumbērnus nemainītu ne pret ko citu
Arī īpašajiem bērniem ir vajadzīga sava ģimene un mīlestība, saka audžumamma Ingrīda Medere. Viņa savā ģimenē pieņēmusi trīs īpašos bērnus. Visiem ir mentālās veselības problēmas. Bet Ingrīda stāsta – neskatoties uz to, ka ir grūti, viņa savu izvēli nenožēlo. Svinot māmiņdienu, arī SOS Bērnu ciematu asociācija aicina atsaukties jaunas audžuģimenes, kuras Latvijā ļoti trūkst.
Jelgavas stādu dienās liela rosība – visvairāk pērk košumkrūmus un rožu stādus
Jelgavas stādu dienās liela rosība – visvairāk pērk košumkrūmus un rožu stādus
Šajās dienās Jelgavā norisinājās stādu dienas, vienkopus pulcējot audzētājus no visas Latvijas. Iedzīvotāju interese par notiekošo bija liela, jo stādi tiek iegādāti gan krāšņumam, gan piemājas siltumnīcai un dārzam. Stādaudzētāji atzina, ka lielākā daļa piedāvāto augu ir pērnā gada cenu robežās, taču ir arī tādi, kuriem pērnā gada salu dēļ šogad ir lielāks pieprasījums un arī cena.
Ķengas un pazemojumi internetā: kur ir pieļaujamā robeža? Policija pērn izskatījusi 38 gadījumus
Ķengas un pazemojumi internetā: kur ir pieļaujamā robeža? Policija pērn izskatījusi 38 gadījumus
Nesen sociālajos tīklos plašas diskusijas izraisīja kādu pasākumu apmeklējušas dāmas ieraksts, kurā viņa kritizēja divu lektoru – sieviešu – ārējo izskatu. Vieni uzstāja, ka cilvēkam kurš stājas auditorijas priekšā, ir rūpīgi jāpadomā, ko viņš velk mugurā un kā izskatās, bet otri vērsa uzmanību uz to, ka sabiedrībā pārāk nostiprinājies priekšstats, ka interneta vidē drīkst brīvi un nesodīti pazemot un noķengāt jebkuru cilvēku, kurš nepatīk. Valsts policijā atgādināja – pat viens pazemojošs komentārs var sagraut tā autora reputāciju uz visu mūžu, jo ieraksts par saņemtu kriminālatbildību nedzēšas.
Ārstu komisija ilgāk nekā mēnesi lemj par invaliditātes grupas pagarināšanu; vaino vecu informatīvo...
Ārstu komisija ilgāk nekā mēnesi lemj par invaliditātes grupas pagarināšanu; vaino vecu informatīvo sistēmu
Situācijās, kad cilvēkam ir nopietnas veselības problēmas, grūtības strādāt un pildīt ikdienas pienākumus, viņam, pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem, Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija piešķir invaliditātes grupu atkarībā no saslimšanas pakāpes. Kādai raidījuma "4. studija" skatītājai dokumentu izskatīšana ilgusi vairāk nekā mēnesi. Tā laikā radušās grūtības samaksāt rēķinus un saņemt atvieglojumus sabiedriskajā transportā. Kā norādīja Labklājības ministrijā, pēc jaunās invaliditātes informatīvās sistēmas ieviešanas šādas situācijas tiks novērstas. 
Aptauja: Kuru no Rīgas esošajiem un bijušajiem politiķiem Latvijā uzskata par labāko galvaspilsētas...
Aptauja: Kuru no Rīgas esošajiem un bijušajiem politiķiem Latvijā uzskata par labāko galvaspilsētas mēru?
Neviens no vairākiem Rīgas esošajiem un bijušajiem politiķiem un Rīgas domē pārstāvēto spēku līderiem vairākuma Latvijas iedzīvotāju ieskatā nav labākais galvaspilsētas mērs, bet visbiežāk par tādu uzskata bijušo mēru Mārtiņu Staķi ("Progresīvie") un eksmēru, tagadējo Eiropas Parlamenta deputātu Nilu Ušakovu ("Saskaņa"), liecina SKDS aptauja.
Mūzikas eksperti par Dona uzstāšanos Eirovīzijā: Viņš sevi parādīja pārliecinoši un spēcīgi
Mūzikas eksperti par Dona uzstāšanos Eirovīzijā: Viņš sevi parādīja pārliecinoši un spēcīgi
Latvija ar Dona priekšnesumu Eirovīzijā var pamatoti lepoties. Viņš sevi atklāja gan kā spēcīgs vokālists, gan kā nobriedusi, dziļa personība, tā Dona sniegumu vērtēja Latvijas radio aptaujātie mūzikas eksperti. Kopumā dziesmu konkurss atspoguļoja Eiropā aktuālas tendences. Un, lai arī tas notika ar saukli "Vienoti mūzikā", Eirovīzijā izteikti bija jūtams politiskais konteksts.
SPKC uzlabo palīdzības telefonu iedzīvotājiem atkarības jautājumos; ekspertu domas par tā spēju palī...
SPKC uzlabo palīdzības telefonu iedzīvotājiem atkarības jautājumos; ekspertu domas par tā spēju palīdzēt dalās
Jau vairākas dienas darbojas Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) uzlabots konsultatīvais tālrunis iedzīvotājiem, kuriem nepieciešams atbalsts dažādu atkarību problēmu risināšanā. Pats tālrunis darbojas jau astoņus gadus, sākotnēji tas bija paredzēts cilvēkiem, kas vēlas atmest smēķēšanu, nu atkarību skaits, par kurām var zvanīt, ir paplašināts. Mērķis ir nodrošināt anonīmu psiholoģisku palīdzību, motivēt un atbalstīt iedzīvotājus savu vai līdzcilvēku paradumu maiņā, kā arī sniegt informāciju par pieejamajiem  resursiem un pakalpojumiem atkarības ārstēšanā.
Rīga apņemas attīstīt 33 pilsētas apkaimes; daudzas – tuvāko 5 gadu laikā
Rīga apņemas attīstīt 33 pilsētas apkaimes; daudzas – tuvāko 5 gadu laikā
Rīgas dome sākusi darbu pie lielāko apkaimju attīstības. Vispirms taisās labiekārtot 7 pilsētas daļas, kurās sakārtota un droša vide iedzīvotājus sagaida tuvāko piecu gadu laikā. To projektu izstrādei finansējumu atbalstījusi dome. Kopumā pašvaldība apņemas attīstīt vairāk nekā 30 apkaimes ārpus Rīgas vēsturiskā centra. Ko pašvaldība apkaimēs plāno mainīt, un vai vērienīgais plāns varētu pievilināt iedzīvotājus palikt Rīgā, nevis pārvākties uz Pierīgu?
Balsošana pa pastu EP vēlēšanās – tikai no ārvalstīm
Balsošana pa pastu EP vēlēšanās – tikai no ārvalstīm
Pirmo reizi Eiropas Parlamenta vēlēšanās vēlētāji drīkstēs balsot jebkurā iecirknī, un pirmo reizi Latvijas vēlētāji ārvalstīs balsošanai pa pastu var pieteikties caur portālu Latvija.lv. Lai gan īstā vēlēšanu diena ir 8. jūnijs, tautiešiem, kas dzīvo ārpus Latvijas, vēlēšanas jau ir sākušās 4. maijā. Tas attiecas uz tiem ārvalstīs esošajiem vēlētājiem, kuri balsošanai izmanto pasta pakalpojumus. Un līdz ar jauno sistēmu ir arī pirmie pārpratumi.
Patriotiskās spēlēs Siguldas novadā saliedē jauniešus
Patriotiskās spēlēs Siguldas novadā saliedē jauniešus
Siguldas novada Laurenču sākumskolā piektdien, 10. maijā, jauniešu patriotiskajā spēlē "Komandā ir spēks" pulcējās 7. līdz 9. klašu skolēni no vairākām Latvijas vietām. Galvenais mērķis bija caur dažādām aktivitātēm jauniešus izglītot par Latvijas vēsturi, valsts aizsardzību, drošības un politikas jautājumiem.
FOTO: VEF Kultūras pilī aizvadīts «Nāc līdzās!» lielkoncerts
FOTO: VEF Kultūras pilī aizvadīts «Nāc līdzās!» lielkoncerts
VEF Kultūras pilī ceturtdien, 9. maijā, izskanēja XXVIII integratīvā mākslas festivāla "Nāc līdzās!" lielkoncerts. Tajā savus talantus rādīja ap 300 dalībnieku no skolām ar speciālajām mācību programmām, no valsts sociālās aprūpes centriem, īpašo bērnu vecāku biedrībām, dienas aprūpes centriem un daudz individuālo dalībnieku dažādos vecumos. 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd